FOTO/ PREMIJERA PREDSTAVE 'MISLIŠ DA NE VIDIM'

Bijes svuda oko nas: Sarajevski srednjoškolci pred punom salom pokazali da uvijek postoji bolji način od nasilja...

Kultura29.05.17, 10:54h

Bijes svuda oko nas: Sarajevski srednjoškolci pred punom salom pokazali da uvijek postoji bolji način od nasilja...
Predstava na scenu dovodi priče o nasilju. Temeljena na dokumentarnim materijalima, ova predstava pokušava ostvariti kontakt sa gledateljima koji je doživljavaju na svoj način

 

 

Prije nekoliko dana u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo izvedena je premijera predstave “Misliš da ne vidim?”.


Predstava na scenu dovodi priče o nasilju. Temeljena na dokumentarnim materijalima, ova predstava pokušava ostvariti kontakt sa gledateljima koji je doživljavaju na svoj način.


Daje poruku kako nasilje nije rješenje i da uvijek postoji bolji način da se riješi problem.


Predstavu je ispratila dupke puna sala Centra na Grbavici sa 250 gledatelja, koji su je nagradili velikim aplauzom.


Dramski studio za srednjoškolce zajedno sa mentoricom, poznatom bh. glumicom Vanesom Glođo, nakon sedmomjesečnog rada napravio je odličan posao koji su gledatelji prepoznali.


Vanesa Glođo je kao mentorica pripremala polaznike škole i navodila ih na pravi put. Čini se da je upravo zato ova predstava našla svoj (pravi) put do publike i doživjela tako veliki uspjeh već nakon prvog izvođenja.


Uloge tumače: Ivan Bošković, Nejla Bihorac, Džana Ćišić, Amina Đulović, Vanja Đokić, Aida Hot, Lejla Hajdar, Negra Handžo, Alen Konjicija, Din Karović, Nejla Nukić, Aner Opijač, Sara Pinjo, Kenan Sitarević, Rijad Sjutrović, Tik Tak.


Ako niste bili dio ove teatarske večeri, pogledajte dio atmosfere u našoj fotogaleriji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook