Zaklao dva muškarca jer su branili muslimanke

Ko je monstrum iz Portlanda: Rasista, desničar, nasilnik... Ovo je njegova zastrašujuća biografija

Hronika28.05.17, 16:51h

Ko je monstrum iz Portlanda: Rasista, desničar, nasilnik... Ovo je njegova zastrašujuća biografija
- Jeremy je uvijek bio izuzetno opasna osoba. On je odrastao, faktički u zatvoru. Djetinjstvo mu je bilo užasno - ispričali su njegovi prijatelji medijima

 

Jeremy Joseph Christian, Amerikanac koji je u petak zaklao dvije osobe u vozu, a jednu teško povrijedio, nakon što je vrijeđao muslimanke, bit će optužen za dvostruko ubistvo iz mržnje, saopćila je policija prenose američki mediji.

 

Christian je od ranije poznat policiji kao rasista i redovni učesnik svih demontracija desničarskih i rasističkih organizacija. Neposredno nakon stravičnog zločina na društvenim mrežama je iznosio nacističke i antisemitske stavove.

 

Prema policijskom izvještaju Christian (35) je vikao u vozu „iznoseći uvrede i mržnju prema različitim etničkim grupama i vjerama.“ Na to su reagirali putnici, a Christian je troje napao nožem.

 

Pedesettrogodišnjeg Rickya Johna Besta je ubio na licu mjesta, dok je Taliesin Myrddin Namkai Meche (23) umro u bolnici.

 

Treći putnik, Micah Fletcher (23) je povrijeđen, ali mu život nije ugrožen. Prema izjavama svjedoka, Christian je verbalno napao dvije žene, od kojih je jedna nosila hidžab, a koje su napustile mjesto događaja. Policija ih je pozvala da se se jave.

 

- Jeremy je uvijek bio izuzetno opasna osoba. On je odrastao, faktički u zatvoru. Djetinjstvo mu je bilo užasno - ispričali su njegovi prijatelji medijima.

 

Ubica je hapšen je zbog pljački, otmice i nasilja. U jednom od sukoba s policijom bio je i ranjen u lice. Sutra će se pojaviti pred sudijom, dok lokalna zajednica u Portlandu žrtve njegovog krvavog pohoda slavi kao heroje.

 

(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook