Kolega Chiare Pašić, majke osumnjičene za ubistvo trogodišnjeg sina

'Ona ima još dvoje djece iz srednje škole, teško je savladavala gradivo i družila se s bauštelcima po kafićima'

Hronika27.05.17, 19:24h

'Ona ima još dvoje djece iz srednje škole, teško je savladavala gradivo i družila se s bauštelcima po kafićima'
Roditelji očito nisu imali kontrolu nad njom. U školi smo svi imali nekakvu svoju ekipu, interese i hobije. Ona se uglavnom družila sa starijim, ozbiljnim ljudima u kafićima van Pule. Oni bi je dovozili i odvozili u automobilima, priča nekadašnji kolega iz školske klupe Chiare Pašić

 


"S Chiarom sam išao u osnovnu i srednju školu u Puli. Nismo bili bliski prijatelji budući da sam godinu dana stariji od nje ali ju dobro pamtim, kao i priče koje su o njoj stalno kružile u srednjoj talijanskoj školi Dante Alighieri", kazao je za 100posto E.M (33).

 

Sugovornik portala 100posto.hr želio je ostati anoniman. Prilično ga je zgrozio rasplet situacije kada je utvrđeno da je njegova poznanica Chiara Pašić (32) u stanu u Puli ubila vlastito trogodišnje dijete. Navodno ga je ubila jer se htjela odseliti u Makedoniju i malenog Denisa više nije mogla uzdržavati.

 

U zločinu joj je pomogla i 14-godišnja štićenica doma u Puli, a nakon što su dijete ubile bacile su njegovo pothlađeno tijelo u plićak luke Mandrač, nedaleko od Pule.

 

Istragu je Chiara pokušala zakomplicirati, pa je sama policiji prijavila nestanak djeteta.

 

Zatrudnjela prvi put pri početku srednje škole

 

"Već u drugom ili trećem srednje je prvi put zatrudnjela. Ako se ne varam, mislim da osim pokojnog Denisa ima još dvoje djece, koje doslovno nikad nije vidjela. Kružile su priče da se o njima brine Chiarina majka", dodao je sugovornik portala 100posto.hr koji trenutno živi i radi u Zagrebu.

 

Istaknuo je da je tokom školovanja bila intelektualno inferiorna i da je imala problema prilikom savladavanja gradiva.

 

Prema izjavama građana iz zgrade na adresi Akvilejski prilaz 2 u Puli, kod Chiare su gotovo svakodnevno navraćali različiti muškarci. Na internetskoj stranici za upoznavanje Badoo korisnicima se predstavljala kao slobodna žena bez djece koja traži mladiće za zabavu od 21 do 35 godina.

 

Prema posljednjim informacijama Chiarin suprug nalazi se u zatvoru u Bihaću, gdje izdržava kaznu jer je suprugu pretukao kada ju je zatekao s ljubavnikom u krevetu. Jučer je sestra Chiarinog supruga medijima rekla da je on strahovao za dijete jer ga je u više navrata znao kod Chiare pronalaziti izgladnjelog i izgriženog.

 

"Jedino što smo čuli jest to da je dijete stalno plakalo, a toliko je plakalo da je gospođa u stanu ispod nje skoro zvala policiju da vidi što se događa. Ali odustala je od toga. Jednom je jedna susjeda tom djetetu kupila igračku, a on ju je nakon toga uhvatio za nogu i nije je htio pustiti", ispričali su susjedi iz pulske zgrade koju je pogodila nezapamćena tragedija.

 

Chiarin kolega iz mladih dana time nije iznenađen.

 

Bila je čudna i imala je ekipu izvan škole

 

"I u srednjoj školi se tako ponašala. Na nju su se lijepili uglavnom bauštelci i nekakvi stariji sumnjivi tipovi iz Pule. Ona to nije niti krila, gotovo svaki dan bi završila s nekim drugim i to bi ponosno isticala", kaže potreseni konobar koji radi u kafiću u strogom centru Zagreba.

 

On tvrdi da je to vjerovatno rezultat kućnog odgoja.

 

"Roditelji očito nisu imali kontrolu nad njom. U školi smo svi imali nekakvu svoju ekipu, interese i hobije. Ona se uglavnom družila sa starijim, ozbiljnim ljudima u kafićima van Pule. Oni bi je dovozili i odvozili u automobilima."

 

Sugovornik tvrdi da sumnja da se Chiara dugo godina bavila prostitucijom, ali to ne može tvrditi sa sigurnošću.

 

"Ova tragedija koja je zgrozila cijeli Balkan je stravična. Međutim, kada sam saznao o kome se radi nisam bio naročito iznenađen. U njenom slučaju je bilo za očekivati da će se nešto ružno dogoditi. Njoj ili nekome s kim je bliska", zaključio je E.M.

 

(100posto.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook