FOTO/ Investicija teška 20 miliona eura

FK Sarajevo gradi grandiozan stadion: U Areni će biti smješten i hotel, sportska klinika, šoping centar...

Biznis Klub26.05.17, 19:56h

FK Sarajevo gradi grandiozan stadion: U Areni će biti smješten i hotel, sportska klinika, šoping centar...
U sklopu stadiona planirane su biznis lože, hotel sa 100 soba, te komercijalne prostorije i sportska klinika za vrhunske sportiste. Stadion bi bio iz UEFA kategorije 4, a imao bi i podzemnu garažu

 

FK Sarajevo je na proteklom Sarajevo Business Forumu prezentiralo ambiciozni projekt, a riječ je o novom, modernom, stadionu, koji bi bio sagrađen prema UEFA-inim standardima, piše Faktor.ba.

 

Kako su na SBF prezentirali potencijalnim investitorima Sarajevo Arena imala bi kapacitet 14.610 sjedećih mjesta. U sklopu stadiona planirane su biznis lože, hotel sa 100 soba, te komercijalne prostorije i sportska klinika za vrhunske sportiste. Stadion bi bio iz UEFA kategorije 4, a imao bi i podzemnu garažu.

 

sarajevo-arena-4

 

Na ovom stadionu igralo bi FK Sarajevo, ali i nacionalne selekcije naše zemlje, kao SFK 2000 Sarajevo (evropske utakmice).

 

Cijena ukupne investicije se kreće oko 20 miliona eura, u zavisnosti od opreme hotela i šoping centra, a u FK Sarajevo planiraju da Arena bude gotova do 2020. godine!

 

sarajevo-arena-2

 

Iz FK Sarajevo su poručili da žele sagraditi jedinstven infrastrukturni kompleks, za sport, rekreaciju, šoping i smještaja, da će stadion biti "javno dobro" i da naš glavni grad nema stadion koji može pratiti sve ove faktore.

 

Ostale fotografije pogledajte OVDJE.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook