FOTO/ 'DOBAR KOMŠIJA'

Sarajevsko naselje Miljacka dobilo dječije igralište, jedino u ovom dijelu općine Novi Grad

Zabava26.05.17, 13:08h

Sarajevsko naselje Miljacka dobilo dječije igralište, jedino u ovom dijelu općine Novi Grad
Pored igraone na otvorenom za djecu sa rekvizitima prilagođenim različitim uzrastima, igralište sadrži još i sportske terene za mali nogomet i košarku, kao i druge sadržaje

 

Uz druženje i igru pod motom “Dobar komšija”, investitor sarajevskog naselja “Miljacka” MS&WOOD predao je na korištenje stanarima novoizgrađeno igralište sa sadržajima za igru, odmor, sport i rekreaciju.


Pored igraone na otvorenom za djecu sa rekvizitima prilagođenim različitim uzrastima, igralište sadrži još i sportske terene za mali nogomet i košarku, kao i druge sadržaje.


- Ranije smo najavili da ćemo izgraditi igralište prema savremenim standardima za sve stanare naselja Miljacka. Danas smo organizirali event pod geslom ‘Dobar komšija’ kako bi i svečano uz igru, zabavu i roštilj predali ovo naselje stanarima na korštenje. Nadamo se da će ovo druženje preći u tradiciju i da ćemo se svake godine u proljeće okupiti, i tako njegovati komšijske odnose, kazao je Asmir Šabanović, predstavnik kompanije MS&WOOD.


Igralište se nalazi u centralnom dijelu naselja “Miljacka”, i jedino je u ovom dijelu općine Novi Grad.


- Ovo je za svaku pohvalu. Tu smo skoro svako veče, gdje naše dvije djevojčice uživaju u igri. A i nama ne bude mrsko sići iz stana, kazale su nam naše ‘dobre komšije’ iz naselja Miljacka među kojima su Mirza i Mirsada Babić.


Osim u igri i poklonima, djeca naselja Miljacka uživala su i u zabavnom dijelu programa za koji se pobrinuo Elvir Lilo Hadžijamaković.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook