Foto / Jeste li primijetili?

Princeza Diana svaki put je radila istu stvar pri izlasku iz auta, a evo i zašto

Showbizz26.05.17, 08:03h

Princeza Diana svaki put je radila istu stvar pri izlasku iz auta, a evo i zašto
Lady Di zaista je bila princeza u punom smislu te riječi

 

U kraljevskoj porodici, očito, svako ima svoju foru s torbicama. 

 

Već je poznato kako Kate Middleton obožava nositi clutch modele, jer se onda ne treba rukavati s nekim s kim ne želi, a izgleda da se i pokojna princeza od Walesa također koristila trikovima s torbicama.

 

princeza-diana2
 
 
Neprežaljena "princeza srca" je, baš kao i Kate, najčešće nosila malene, "clutch" modele, koje je za nju dizajnirala Anya Hindmarch. Njihov poslovni odnos s godinama se pretvorio i u pravo prijateljstvo, a upravo je dizajnerica svijetu otkrila Dianinu "foru".


 
U intervjuu za Telegraph, Anya je ukazala na nešto što su neki od vas možda i sami primijetili, a to je način na koji je Diana izlazila iz automobila. Pri svakom izlasku, princeza bi čvrsto stisnula torbicu uz prsa, a njen razlog zaista je damski.

 

princeza-diana2
 

"Tako je prekrivala svoj dekolte od paparazza," ispričala je dizajnerica  i otkrila kako je princeza, u šali, njene kreacije prozvala "torbicama za dekolte". 
 
 
Ovo je samo još jedan dokaz da je Diana bila princeza u punom smislu te riječi, a ostavila je i neizbrisiv trag u modnom svijetu. Svi su željeli njenu frizuru, a zaslužna je i za uvođenje pojma "revenge dress", odnosno "osvetnička haljina".

 

princeza-diana3

 
Bila je miljenica modnih dizajnera, a nosila je redom najpoznatija imena u industriji, od Diora do Versacea, zbog čega ja i zaslužila titulu bezvremenske ikone stila. 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook