foto/ britanci negoduju zbog potkopavanja istrage

Procurile fotografije bombe navodno korištene u napadu u Manchesteru: Ovo je ubilo 22 i ranilo desetke ljudi?

Hronika25.05.17, 09:25h

Procurile fotografije bombe navodno korištene u napadu u Manchesteru: Ovo je ubilo 22 i ranilo desetke ljudi?
Vijeće načelnika državne policije Britanije u srijedu je upozorilo da curenje informacija o potencijalnim dokazima "potkopava naše istrage", te je britanska ministrica unutrašnjih poslova Amber Rudd jasno istakla da se curenje "ne smije ponoviti"

 

Američki mediji su objavili fotografije koje navodno prikazuju eksplozivnu napravu korištenu u napadu u Manchesteru, dok su britanski zvaničnici kritizirali američko puštanje informacija o istrazi u javnost, nazvavši to "iritirajućim".

 

Vijeće načelnika državne policije Britanije u srijedu je upozorilo da curenje informacija o potencijalnim dokazima "potkopava naše istrage", te je britanska ministrica unutrašnjih poslova Amber Rudd jasno istakla da se curenje "ne smije ponoviti".

 

bomba-manchester-2

 

The New York Times u srijedu je objavio fotografije koje prikazuju, kako iz  NYT-a kažu, mogući detonator, bateriju, navrtke i šarafe korištene za šrapnele, te dijelove ruksaka korištenog u napadu, izvještava CNN.

 

bomba-manchester-naslovna

 

Glasnogovornica mančesterske policije za CNN nije komentirala objavu fotografija.

 

bomba-manchester-naslovna-1

 

Britanski The Times, ne spominjući izvor, navodi da su britanske vlasti omogućile pristup fotografijama predmeta pronađenih na mjestu eksplozije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook