smanjena vidljivost

Iz BIHAMK-a upozoravaju: Oprezno vozite zbog magle i odrona

Hronika25.05.17, 08:11h

Iz BIHAMK-a upozoravaju:  Oprezno vozite zbog magle i odrona
Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, te za opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu

 

U centralnim i sjevernim krajevima Bosne i Hercegovine jutros na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

 

Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, te za opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

 

Zbog izvođenja radova na sanaciji oštećenja u mjestu Donji Tičići na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj saobraćaj se obustavlja od 09.00 do 15.00 sati i od 17.00 do 21.00 sat. U terminima od 21.00 do 09.00 sati i od 15.00 do 17.00 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Zbog radova na redovnom održavanju od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave.

 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Stup-Blažuj, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralni putevi na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

 

Prema informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook