FOTO/ Salman Abedi ubio 22 ljudi

Objavljene prve slike bombaša iz Manchestera: Ovaj 22-godišnjak se raznio ispred Arene

Hronika24.05.17, 16:14h

Objavljene prve slike bombaša iz Manchestera: Ovaj 22-godišnjak se raznio ispred Arene
Američki vladin izvor rekao je kako istražitelji provjeravaju je li Abedi putovao u Libiju i je li tamo bio u dodiru s militantnima Islamske države

 

Osumnjičeni bombaš samoubica koji je u ponedjeljak ubio 22 ljudi na koncertu u Manchesteru u sjevernoj Engleskoj identificiran je kao 22-godišnji Salman Abedi, rekla je britanska policija.

 

Abedi je rođen u Manchesteru 1994., a roditelji su mu porijeklom iz Libije.

 

salman-abedi

 

Njegovi su roditelji emigrirali iz Libije u London prije nego su se preselili u Fallowfield u južnom Manchesteru gdje su živjeli najmanje deset godina.

 

Američki vladin izvor rekao je kako istražitelji provjeravaju je li Abedi putovao u Libiju i je li tamo bio u dodiru s militantnima Islamske države.

 

Jedan 23-godišnji muškarac kojega je policija uhapsila u utorak u posebnoj akciji u južnom Manchesteru u svezi s napadom je kako se vjeruje Abedijev brat, navodi se u medijskim izvještajima.

 

salman-abedi

 

Abedi je imao sestru po imenu Jomana Abedi, rekli su američki sigurnosni dužnosnici.

 

Abdala Yousef, glasnogovornik džamije Didsbury u Manchesteru, je rekao kako su Abedijev otac i brat molili tamo, ali da je Abedi posjećivao drugu džamiju.

 

"Uspio sam doći do nekoga ko poznaje pordicu. On je potvrdio kako su se njegovi otac i sestra i ostatak porodice preselili u Libiju i otišli tamo odmah nakon revolucije u kojoj je Gaddafi ubijen", rekao je Yousef.

 

On je kazao kako je moguće da su braća otada putovala između dviju zemalja.

 

Povjerenik džamije Fawzi Haffar je rekao da je Abedijev otac trenutno u Libiji i da je tamo već duže vrijeme.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook