Drama ispred RMU Banovići

Pucnjava zbog zapošljavanja rudara: Muškarac ranjen kad je pokušao zaštititi direktora

Hronika22.05.17, 12:00h

Pucnjava zbog zapošljavanja rudara: Muškarac ranjen kad je pokušao zaštititi direktora
Kako je za Patriu rekao jedan stanovnik Banovića, očito je kulminiralo jer je poznato da se u rudnik vrše stranačka zapošljavanja, na način da se iz svake mjesne zajednice izaberu članovi i aktivisti koji rade u predizbornim kampanjama slikaju glasanja, prijete drugima, a onda dobiju posao

 

U Banovićima ispred rudnika jutros se desila pucnjava i to zbog prijema rudara, piše Patria.

 

Kako saznaje Patria, uhapšen je Samir Delić jer je upucao Seada Karahodžića koji je pokušao da zaustavi Delića da ne ubije Almira Delića, direktora ekonomskih poslova u RMU Banovići jer je navodno on pravio spiskove za prijem u RMU Banoviće ispred Mjesne zajednice Pribitkovica.

 

Sead Karahodžić je pogođen je u nogu i zbrinut na UKC Tuzla.

 

Inače, trenutno se ispred direkcije rudnika nalazi oko 30 boraca Armije BIH koji protestuju zbog prijema u rudnik. 

 

Kako je za Patriu rekao jedan stanovnik Banovića, očito je kulminiralo jer je poznato da se u rudnik vrše stranačka zapošljavanja, na način da se iz svake mjesne zajednice izaberu članovi i aktivisti koji rade u predizbornim kampanjama slikaju glasanja, prijete drugima, a onda dobiju posao. 

 

Najbolji pokazatelj efekta tih stranačkih zapošljavanja jeste da rudnik nikada otkada SDA upravlja njim, nije dostigao prijeratnu proizvodnju. Prije rata proizvodnja je bila 2 miliona tona, a sada nije pređeno 1,2 miliona tona uglja, a u modernizaciju je uloženo više od 140 miliona KM. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook