UDRUŽENJE POSLOVNIH ŽENA U BIH ORGANIZUJE

U Sarajevu od 23. do 25. maja 'Dani poduzetištva žena 2017': Bira se autentični bh. proizvod

Biznis Klub22.05.17, 11:20h

U Sarajevu od 23. do 25. maja 'Dani poduzetištva žena 2017': Bira se autentični bh. proizvod
Specifičnost ovogodišnjih Dana je konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda, koji je objavilo Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini

 

Udruženje poslovnih žena u BiH u Sarajevu od 23. do 25. maja održava Dane poduzetištva žena 2017.

    
Udruženje poslovnih žena u BiH ovu manifestaciju održava četvrti put. U toku ova tri dana održat će se B2B susreti, radionice i konferencija


Specifičnost ovogodišnjih Dana je konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda, koji je objavilo Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini. Ovaj jedinstveni konkurs je objedinio ideju o bh. proizvodu i na taj način podržao odabrane organizacije žena u procesu izrade i komercijalizacije odabranih proizvoda.


Podršku Udruženju u realizaciji planiranih aktivnosti pružaju USAID/Sweden FARMA II i Jedinica za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u okviru realizacije IFAD-ovih projekata), Bosna Bank International i Sarajevo Business Forum.


Sam cilj konkursa je bio podsticanje inovacije i kreativnosti, te podrška stvaranja dobro upakovanih tradicionalnih, autohtonih proizvoda, koji će se bez problema naći u svim kanalima distribucije.


Konkurs je bio primarno otvoren za žene i djevojke, organizovane u udruženja, zadruge i mala preduzeća (uključujući obrte). Fokus konkursa je na savjetovanju prijavljenih organizacija o komercijalizaciji autentičnih proizvoda, kako bi žene u ruralnim područjima ostvarile konkretne ekonomske koristi od razvoja i plasmana takvih proizvoda.


Konkursom su obuhvaćene tri kategorije – domaći poljoprivredni proizvod (mliječni proizvodi, džemovi, sokovi i sl.), prirodna kozmetika, ljekobilje i med, te tradicionalni ženski radovi (vez, pletenje, heklanje, tkanje).

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook