grandiozno, nema šta

Trump kraljevski dočekan u Saudijskoj Arabiji: Bilbordi s njegovim likom, fotografije posvuda...

Front20.05.17, 10:57h

Trump kraljevski dočekan u Saudijskoj Arabiji: Bilbordi s njegovim likom, fotografije posvuda...
Avion Air Force One sletio je na aerodrom kralja Khalida u Rijadu u 09.45 po lokalnom vremenu, gdje je Trumpa na pisti dočekao kralj Salman i drugi saudijski visoki zvaničnici

 

Američki predsjednik Donald Trump stigao je u Saudijsku Arabiju na svoju prvu posjetu izvan SAD-a od preuzimanja dužnosti, a čiji je cilj osnaživanje partnerstava u trenutku kada njegovu vladavinu opterećuju skandali.

 

Trumpov dolazak u Rijad označava prvi dan njegovog osmodnevnog putovanja tokom kojeg će posjetiti pet država na Bliskom istoku i u Evropi, javlja CNN.

 

Avion Air Force One sletio je na aerodrom kralja Khalida u Rijadu u 09.45  po lokalnom vremenu, gdje je Trumpa na pisti dočekao kralj Salman i drugi saudijski visoki zvaničnici.

 

Saudijci su se pripremali dočekati Trumpa na grandiozan način. Fotografija Trumpovog lica visine pet spratova projicirana je na fasadi hotela u kojem će Trump odsjesti, a ogromni bilbordi na kojima su fotografije Trumpa i kralja Salmana poredani su uz autocestu koja vodi od aerodroma.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook