SIPA i MUP Hrvatske u akciji

Građani BiH radno eksploatisani u Hrvatskoj, zbrinuto više žrtava trgovine ljudima

Hronika19.05.17, 15:43h

Građani BiH radno eksploatisani u Hrvatskoj, zbrinuto više žrtava trgovine ljudima
Preduzetim aktivnostima identifikovano je i zbrinuto više žrtava trgovine ljudima, otkriveni su izvršioci, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju krivičnog djela "međunarodna trgovina ljudima"

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na osnovu informacije dobijene od savjesnog građanina, u saradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine i službenicima policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela "međunarodna trgovina ljudima".

 

Krivično djelo "međunarodna trgovina ljudima" je iz člana 186. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, i odnosi se na počinjenu štetu na više državljana Bosne i Hercegovine, koji su na području Hrvatske radno eksploatisani.

 

Preduzetim aktivnostima identifikovano je i zbrinuto više žrtava trgovine ljudima, otkriveni su izvršioci, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju krivičnog djela "međunarodna trgovina ljudima".

 

Ovom prilikom, iz SIPA naglašavaju da je povjerenje i saradnja sa građanima od velike važnosti u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, te izražavaju zahvalnost savjesnom građaninu na pružanju pomoći prilikom rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook