nakon hakerskih napada u svijetu

Procurila ogromna baza lozinki: Provjerite je li i vaša ugrožena!

Tehno18.05.17, 18:38h

Procurila ogromna baza lozinki:  Provjerite je li i vaša ugrožena!
'Ovo što se dogodilo zbilja nadmašuje sve što smo do sada vidjeli' komentiraju stručnjaci iz Kromtecha

 

Kako stvari stoje, službe za sigurnost uspjele su pronaći ogromnu bazu podataka u kojoj se nalazi preko 560 miliona mailova i lozinki koje je sabrala nepoznata osoba. I da, sve te informacije su u velikoj opasnosti- piše Tportal.hr.
 
 
Za ovo prilično uznemirujuće otkriće možemo zahvaliti ekipi iz Kromtech Security Research Centera (Centra za istraživanje i analizu sigurnosti Kromtech) koja je na bazu podataka naišla surađujući sa Troyjem Huntom.

 

Većina informacija već je pronašla mjesto na Huntovoj stranici Have I Been Pwned koja omogućuje korisnicima da provjere jesu li im lozinke ukradene u jednom od proteklih provala u sigurnosne sustave.

 

'Ovo što se dogodilo zbilja nadmašuje sve što smo do sada vidjeli' komentiraju stručnjaci iz Kromtecha.

 

Ovo znači da je većina informacija koje su pronađene u ovoj bazi podataka ukradena tijekom drugih incidenata na sajtovima poput Linkedina, LastFM-a, Tumblra i Dropboxa. Ako na ovim sajtovima niste promijenili lozinku tijekom izvornih provala, sada je vrijeme da to učinite.

 

Nepoznato je ko je tačno napravio ovu bazu lozinki. Sve što se zna je da ga zaposlenici Kromtecha zovu 'Eddie' po korisničkom imenu spomenutom u procurenoj bazi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook