Nakon pokretanja peticije o smjeni trenutne dekanese

SDP: SDA želi pod kontrolu staviti Medicinski fakultet u Sarajevu

Front18.05.17, 12:25h

SDP: SDA želi pod kontrolu staviti Medicinski fakultet u Sarajevu
Cilj je ovladati kompletnim zdravstvenim sistemom Kantona Sarajevo i njegovim resursima ne vodeći nikakvog računa o stvarnim potrebama stanovništva i korisnicima zdravstvenih usluga, poručio je Mačkić

 

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH optužila je direktoricu Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS) Sebiju Izetbegović da na poziciju dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu nastoji, kako se navodi u saopćenju za javnost ove stranke, postaviti nekog od svojih poslušnika iz SDA.

 

Denis Mačkić, član Odbora za zdravstvo SDP-a , smatra da peticija o smjeni dekanese medicinskog fakulteta u Sarajevu Almire Hadžović-Džuvo predstavlja "logičan slijed bahate SDA politike".

 

-Započeli su pokušajem zatvaranja Opće bolnice u Sarajevu na kriminalan način, a nastavili nizom obračuna sa svima koji se usude pričati ili razmišljati drugačije od Sebije Izetbegović i SDA. Cilj je ovladati kompletnim zdravstvenim sistemom Kantona Sarajevo i njegovim resursima ne vodeći nikakvog računa o stvarnim potrebama stanovništva i korisnicima zdravstvenih usluga - poručio je Mačkić u saopćenju za javnost SDP-a. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook