Nakon sastanka s udruženjem '25. maj '95. Kapija'

Stiglo pojašnjenje iz Rijaseta: Zašto smo ipak odlučili da ne odgodimo koncert 'Moj ummete'

Hronika18.05.17, 09:46h

Stiglo pojašnjenje iz Rijaseta: Zašto smo ipak odlučili da ne odgodimo koncert 'Moj ummete'
Rijaset Islamske zajednice u BiH oglasio se saopćenjem za javnost nakon sastanka s predsjednikom udruženja '25. maj '95. Kapija' o tome kako su se složili da nema potrebe odgađati predramazanski koncert 'Moj Ummete', inače zakazan na Dan žalosti u FBiH

 

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je objavio da nema smetnje da predramazanska vjersko-kulturna manifestacija „Moj ummete" održi 25. maja, iako se datum održavanja poklapa s danom sjećanja na ubijene na Tuzlanskoj kapiji.



Predsjednik Udruženja "25. maj 95. Kapija" Tuzla Edin Hurić i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Moj ummete" Razim Čolić u razgovoru su se saglasili da će manifestacija biti otvorena učenjem Kur'ana i dove za ubijene na Tuzlanskoj kapiji i ostalu ubijenu djecu tokom agresije.



Udruženje "25. maj 95. Kapija" Tuzla dalo je punu podršku Rijasetu IZ-a u BiH u njegovom radu i organiziranju predramazanske manifestacije kojoj će predstavnici Udruženja prisustvovati i zajedno sa svim ostalim prisutnima proučiti zajedničku dovu za nevino ubijenu mladost.


- Doček ramazana, učenje Kur'ana, dova, ilahija i kasida je vjerski čin kojim se ne skrnave sjećanja na žrtve – istaknuto je u zajedničkom saopćenju, javlja MINA.

 

Manifestacija „Moj ummete“ bit će održana 25. maja u KSC Skenderija u Sarajevu.


 

rijeset


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook