Nema ličnog konflikta sa direktoricom KCUS-a

Dekanesa Medicinskog fakulteta tvrdi: Sebija Izetbegović mi je prijetila, rekla je 'Plakat ćeš uskoro'!

Hronika17.05.17, 19:04h

Dekanesa Medicinskog fakulteta tvrdi: Sebija Izetbegović mi je prijetila, rekla je 'Plakat ćeš uskoro'!
Ja nemam niti jedan sukob. Ako je ona u sukobu sa mnom, to bi ona morala reći, kazala je Džuvo

 

Almira Hadžović Džuvo, dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, za N1 je kazala da nije ni u kakvom ličnom konfliktu sa direktoricom Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Sebijom Izetbegović - ali da je od nje dobijala prijetnje.


Podsjećamo, na inicijativu 58 članova Naučno nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, predat je zahtjev za razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Almire Hadžović Džuvo.


Zahtjev za razrješenje je predat rektoru Univerziteta u Sarajevu premijeru Vlade Kantona Sarajevo, ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS i Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu.


Premijer KS Elmedin Konaković iznio je podatak da je u pitanju lični sukob na relaciji Džuvo - Izetbegović.

 

- Ja nemam niti jedan sukob. Ako je ona u sukobu sa mnom, to bi ona morala reći. Ja nisam u sukobu i tu se ne radi o tome - kazala je Džuvo i dodala da je prije mjesec dana bila pod direktnim prijetnjama od Sebije Izetbegović.

 

- Ja sam prije mjesec, kada je organizovano naučno-nastavno vijeće bila pod direktnim mobingom, direktnim prijetnjama direktno od Sebije Izetbegović. Rekla mi je da nije prikladno da se smijem. Rekla sam joj da se ne smijem, nego da bih najradnije plakala. Na što je ona rekla da ću plakati uskoro - pojasnila je Džuvo.

 

Više pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook