FOTO/ PET DANA ZAGREBA U SARAJEVA

Zagrebački teferič u centru grada: Danijela Trbović, Enes Kišević i gastro užitak u parku AT Mejdan

Kultura17.05.17, 15:34h

Zagrebački teferič u centru grada: Danijela Trbović, Enes Kišević i gastro užitak u parku AT Mejdan
Drugog dana manifestacije, u utorak, 17 maja, u prostoru AT Mejdana održano je književno-kulinarsko druženje pod nazivom "Zagrebački teferič", na kojem je pjesnik Enes Kišević govorio svoje stihove. Moderator događaja bila je poznata hrvatska voditeljica Danijela Trbović

U Sarajevu se ovih dana, osmi put zaredom, održava manifestacija "Ja BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu", koja traje do 19. maja.


Drugog dana manifestacije, u utorak, 17 maja, u prostoru AT Mejdana održano je književno-kulinarsko druženje pod nazivom "Zagrebački teferič", na kojem je pjesnik Enes Kišević govorio svoje stihove. Moderator događaja bila je poznata hrvatska voditeljica Danijela Trbović.


Uz pjesničke stihove Sarajlije su ovog popodneva uživale i u kulinarskom umijeću gastro stručnjakinja Željke Stošić iz Zagreba i Gabriele Ključe iz Sarajeva.


U večernjim satima, u okviru programa "Novi hrvatski filmovi", u art kinu Meeting Point prikazan je film "Ministarstvo ljubavi".


Večeras se u kinu Meeting Point prikazuje film "Trampolin" autorice Katarine Zrinke Matijević, a sutra dokumentarni film "Generacija 68" Nenada Puhovskog.


Nakon toga slijedi koncert funk/ soul/ pop/ rock grupe The A! u Clubu Monument u 22:00 sata.

 

Posljednje večeri manifestacije, 19. maja, bit će prikazan film "S one strane" reditelja Zrinka Ogreste u kinu Meeting point i odigrana predstava "Demokratija" Zijaha Sokolovića u SARTR-u, a "JA BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017" zatvara se koncertom Zdenke Kovačiček u klubu Monument.
 

Svi programi su besplatni osim predstave i koncerata (ulaznice 10 KM i rezervacije 10 KM)

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto: Jasenko Korjenić)

 

*********************************************

 

Pogledajte bonus video na DEPO TV!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook