narodna skupština rs-a

Čavić tvrdi da nema većine za donošenje odluke o prodaji RŽR Ljubija

Front17.05.17, 14:23h

Čavić tvrdi da nema većine za donošenje odluke o prodaji RŽR Ljubija
"Kad se napravi prosti zbir poslanika, jasno je da većine nema, ali će glasanje pokazati ko je potplaćen. Formulacija potplata je vrlo široka, lični, politički interes... ali je činjenica da se to može dogoditi", rekao je Čavić

 

Dragan Čavić, lider NDP-a i poslanik te partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjavio je da želi da vjeruje da će sramni pokušaj prodaje akcija Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija danas doživjeti kapitulaciju i da nema većine za prodaju, izuzev ako neko nije potkupljen, javlja Anadolu Agency (AA).


"Kad se napravi prosti zbir poslanika, jasno je da većine nema, ali će glasanje pokazati ko je potplaćen. Formulacija potplata je vrlo široka, lični, politički interes... ali je činjenica da se to može dogoditi", rekao je Čavić.

 

Istakao je da su tokom današnje rasprave iznesene šokantne činjenice koje je potvrdio ministar privrede, energetike i rudarstva Petar Đokić.

 

"Svi tvrdimo da Israeli Investment Group nema dokazan kredibilitet da bi mogli da učestvuju u privatizaciji, a ministar je rekao da nemaju ništa negativno o njima", rekao je Čavić i dodao da "nema ni ništa pozitivno".

 

Čavić je komentarišući izjave da će novac od prodaje akcija biti usmjeren za povećanje penzija i pokriće deficita prema poljoprivrednicima rekao da je to nezakonito, jer se ova sredstva moraju uplatiti na račun Akcijskog fonda u okviru Investiciono razvone banke RS, koji ne može pokrivati budžetske deficite.

 

Dodao je da će insistirati da se sve stvari, koje su imali priliku da čuju o tome šta se dešavalo u Ljubiji, u potpunosti raščiste, ali da se ne smije dozvoliti da se rizikuje budućnost rudišta u Prijedoru.

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook