Provjerite

Mjesec rođenja žene utiče na njen život i karakter: Januarske su najizdržljivije, junske nesigurne, novembarske sebične...

Zabava17.05.17, 10:53h

Mjesec rođenja žene utiče na njen život i karakter: Januarske su najizdržljivije, junske nesigurne, novembarske sebične...
Rođenje u određenom mjesecu, može dosta ispričati o jednoj ženi…

 

Za razliku od astrologije, o tome kako mjesec u kojem smo rođeni utječe na naš karakter, postoje i određeni naučni dokazi.

 

Nema sumnje da temperament, karakter i sudbina žene ovisi ne samo o njenom odgoju i životnim iskustvima. Rođenje u određenom mjesecu, može dosta ispričati o ženi…

 

Januar

 

U ovom mjesecu dolaze na svijet najstrpljivije i najizdržljivije žene. Često su one obdarene crtama stoičkog, muškog karaktera. One se, sigurno, neće žaliti i dijeliti otkrovenja. Radije će same, ponosno i samostalno, rješavati sve svoje probleme. Januarske žene ne vole sve što se tiče čišćenja i sređivanja kuće, ali u kuhinji i spremanju jela – imaju talenta.

 

Februar

 

Žene februara su uporne, tvrdoglave, osjetljive i mogu biti osvetoljubive. Imaju poprilično složen karakter. Kod njih se događaju živčani slomovi, ali u isto vrijeme, prisutna je poprilično visoka razina samokontrole. One se ne boje poteškoća, odluke donose ekspeditivno, ne razmišljajući dugo. Zbog žurbe, nisu uvijek tačne. Odlično manipuliraju ljudima, i zato često imaju dobru karijeru. Vrlo vole djecu.

 

 

 

Mart

 

Žene marta – najosjetljivije žene. Vrlo su osjećajne i ranjive. Često pokazuju tvrdoglavost, što na kraju, ide na njihovu štetu. Znaju biti nesigurne i često se smatraju nesretnima. Ovim ženama je, zbog njihove stidljivosti, zaista teško doći do uspjeha. Priroda im je podarila krhkost i šarm, zato one tako često privlače muškarce – zaštitnike.

 

April

 

April je mjesec hrabrih, upornih i motiviranih žena. Savršenim dodatkom smatra se racionalnost i praktičnost. One uvijek znaju što žele, zato polako, ali sigurno postižu željeno. Ove žene nikako ne podnose nestabilnost. Emocije i osjećaji su im uvijek na prvom mjestu, iza racionalnog razmišljanja.

 

Maj

 

U maju se rađaju samostalne i zahtjevne, beskompromisne i odlučne žene. Ne opraštaju lako nikome, može doći i do razvoda, mada će kasnije, neminovno žaliti. To su tvrdoglave žene – lideri, zato je njima bolje zauzeti ured šefa, nego pronaći muža. Za prioritet stavljaju sve materijalno.

 

Juni

 

Junske žene su vrlo oprezne. Često su ranjive i nesigurne, ali pri tome, toliko su dobre da nikad neće biti osvetoljubive. Ne vole sukobe, imaju dobru intuiciju, koja im pomaže u izbjegavanju konflikata. Postupaju prema raspoloženju.

 

Juli

 

U ovom mjesecu rađaju se skromne i stidljive žene. Često brinu i stalno se bave samoispitivanjem. Cijeli njihov život je potčinjen raspoloženju. Skromne i romantične, u stanju su duboko osjećati, ali nikad to ne pokazuju. Dom i porodica su za ove žene najvažnija životna stvar.

 

August

 

Najponosnije i najneovisnije žene su rađaju u ovom mjesecu. One su dobre i plemenite, ali vrlo željne moći. Vole biti u centru pažnje, jako cijene neovisnost. Imaju veliku karizmu i unatoč mnoštvu zainteresiranih muškaraca, najviše vrednuju porodične odnose. Vrlo su iskrene i pristojne žene, zato su često podložne prijevari.

 

Septembar

 

Septembarske dame – emotivne i temperamentne. Od drugih žena razlikuju se razboritošću i proračunatošću. Iznimno su samoljubive i pomalo škrte, zato se teško odvajaju od novca i vraćaju dugove. Vole biti u društvu, ali uvijek traže vlastitu korist. Vrlo su ljubomorne, izuzetno su pedantne i znaju vrlo dobro kuhati.

 

Oktobar

 

U oktobru se rađaju vrlo jednostavne u komunikaciji, odgovorne i oštroumne žene. Umjereno su praktične, ali u isto vrijeme i velikodušne. Odluke donose vrlo oprezno. Imaju dobru memoriju. Vrlo su principijelne, i ne opraštaju izdaju, mada uvijek pokušavaju sačuvati obitelj, u kojoj zauzimaju lidersku poziciju. Odlične su domaćice.

 

Novembar

 

Proračunate i sebične žene. Vrlo su jake ličnosti s visokom razinom intuicije. Njihovi supružnici će morati prihvatiti činjenicu da se njihovo mišljenje neće često uzimati u obzir. Znaju čuvati i vrlo su ekonomične. Vrlo su strasne u ljubavi i temperamentne. One znaju voljeti duboko i jako.

 

Decembar

 

Decembarske žene su emotivne žene s eksplozivnim karakterom. Uporne i neustrašive, neovisne i direktne, one će postizati uspjeh nadilazeći sve prepreke. Vrlo su komunikativne, romantične, idealistične, dobre su prijateljice. Ne odlikuju se štedljivošću i vrlo su temperamentne, tako da u porodičnom životu često imaju poteškoće.

 

(uspesnazena.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

*********************************************

 

Pogledajte bonus video na DEPO TV!

 


DEPO
KOMENTARI