VIDEO/ Potresna ispovijest poznatog folk pjevača

Sinan Sakić prvi put o sinu koji je ubio druga: Ispalili su mu četiri metka u leđa, a onda...

Hronika16.05.17, 17:49h

Sinan Sakić prvi put o sinu koji je ubio druga: Ispalili su mu četiri metka u leđa, a onda...
Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom. Rekao sam mu: 'Ti znaš koliko sam ja tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim'

 

Sinan Sakić, legenda narodne muzike, u potresnoj ispovijesti ispričao je kako mu je sin ubio najboljeg druga, piše kurir.rs.

 

Sinan je rekao da je njegov sin pucao jer su pucali na njega, ali pored svega toga ga ne brani i samo mu je jednom otišao u posjetu.

 

- Dijete je izlazilo iz auta i njemu su četiri metka "sasuta" u leđa. A to nikada niko nije pomenuo u životu. Ja ne branim nikoga. I dan danas, narkoman koji se liječi od heroina šeta ulicom, a to dijete sam volio kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su djeca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedan bez drugog nijedne jedine sekunde - počeo je priču Sinan koji je objasnio kako je došlo do pucnjave.

 

Sakić je u trenutku tragedije bio na koncertu u Švicarskoj.

 

- Javio mi je jedan moj drug. Kaže "brate, znaš da je Ćela ubio Drajinog…” Šta kažeš?! Kako? On je tako uradio i on je u bolnici, ima četiri metka u leđima". Počeo ja da plačem, je.em ti koncert i je.em ti sve! Nema tu, profesionalac si. Ja pjevam, smijem se. Siđem dole, plačem ko malo dijete. Kažu “pa šta sad, svi su krivi i njega su pokušali da ubiju". Nikad to niko nije ispričao, nikad - rekao je Sinan.

 

Sinan je samo jednom otišao sinu u posjetu u zatvor.

 

- Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom. Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti. I majka ga je samo jednom posjetila. Ni majka ga nije nikad voljela - ispričao je za “Goli život” Sakić, čiji sin bi uskoro trebao izaći na slobodu.

 

Pogledajte čitav intervju:
 

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook