Dok se nadaju priznanju

Šta u Međugorju misle o papinim sumnjama: Zašto se Gospa djeci ne bi mogla obraćati 40 hiljada puta?

Hronika16.05.17, 08:39h

Šta u Međugorju misle o papinim sumnjama: Zašto se Gospa djeci ne bi mogla obraćati 40 hiljada puta?
U Međugorju misle i da Papine riječi znače korak prema reguliranju Međugorja svetištem

 

Nakon što je u Međugorje stigao posebni izaslanik Svete Stolice, papa Franjo ponovno je uzburkao duhove izrazivši sumnju u ukazanja te je ponovno govorio o Gospi kao poštarici.

 

Na povratku iz Fatime o svakodnevnim ukazanjima u Međugorju govorio je ovako: "Preferiram Madonu kao majku, našu majku, a ne Madonu koja je šefica telegrafskog ureda i svaki dan šalje poruku u točno određeni sat. To nije majka Isusova. I ta navodna ukazanja nemaju vrijednost. To izražavam kao osobno mišljenje".

 

Davor Ljubić, vlasnik putničke agencije, za Novu TV kaže da Papa nije rekao ništa novo.


"Čudno je to što je Papa izrazio svoje osobno mišljenje. U Fatimi je Gospa zvala djecu da do kraja godine u određeno vrijeme dođu na određeno mjesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40 hiljada i nešto puta", pita Ljubić, čija agencije godišnje preveze oko 30 hiljada hodočasnika.

 

"Što se mene tiče kao turističkog radnika, čovjeka koji organizira i prima hodočasnike u Međugorje, tu se ništa neće bitno promijeniti jer i do sada su bile skepse prema međugorskim ukazanjima. Skepse su bile i ostale, onaj ko vjeruje vjerovat će i dalje, ko ne vjeruje neće ni dalje", kaže Ljubić.

 

Predstavnici Crkve u Hercegovini danas o svemu nemaju komentara. Franjevci o svemu šute. Unatoč svemu, hodočasnici ne prestaju dolaziti. Na dan kad su novinari Nove TV bili u Međugorju bilo ih je pet hiljada. Iz Turističke zajednice kažu da su stigli sa svih strana svijeta.

 

U Međugorju misle i da Papine riječi znače korak prema reguliranju Međugorja svetištem. Istodobno, Papa ne odbacuje mogućnost da se Gospa u Međugorju u početku ipak ukazala. No, službeni stav Crkve još će se čekati.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook