Zakazana sjednica

Danas isključenje iz SDA još dva ugledna člana stranke?

Front13.05.17, 09:23h

Danas isključenje iz SDA još dva ugledna člana stranke?
Sjednica je zakazana za 10 sati, u sjedištu SDA u Sarajevu, a po okončanju zasjedanja trebala bi biti upriličena i pres-konferencija

 

Na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) koja je zakazana za danas, razgovarat će o aktuelnoj političkoj situaciji.

 

Predsjedništvo SDA će razmatrati, između ostalog, i status dvojice poslanika ove stranke koji su napustili Klub stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

Na posljednjoj sjednici ovog doma Salko Sokolović obavijestio je okupljene da su on, Sadik Ahmetović i Senad Šepić formirali nezavisni klub kojeg su nazvali Nezavisni blok.

 

Kako su ranije pojasnili na ovakvu odluku odlučili su se nakon što se nisu složili s pojedinim odlukama unutar SDA, a situacija je kulminirala kada je na dnevnom redu bio set zakona o izmjenama akciza.

 

Oni prvobitno nisu podržali hitnu proceduru donošenja seta ovog zakona, a potom ni same zakone složivši se s negativnim mišljenjem Komisije za budžet i finansije.

 

Šepić je ranije isključen iz SDA te će članovi stranačkog predsjedništva sutra razmatrati status Sokolovića i Ahmetovića.

 

Inače, Sokolović i Ahmetović kao i Šemsudin Mehmedović, koji je još uvijek formalno u Klubu SDA u Predstavničkom domu, ranije su dobili ukor stranke.

 

Kako je Feni potvrđeno iz SDA, na dnevnom redu je i Izvještaj o realizaciji zaključaka s tematske sjednice Predsjedništva SDA o stanju i položaju povratnika na području entiteta RS.

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović i predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Edin Mušić trebali bi podnijeti izvještaj o funkcioniranju vlasti na federalnom nivou i prioritetima djelovanja.

 

Sjednica je zakazana za 10 sati, u sjedištu SDA u Sarajevu, a po okončanju zasjedanja trebala bi biti upriličena i pres-konferencija.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook