Akcenat na bh. književnoj produkciji

U subotu mostarska promocija novog broja književnog časopisa 'Život'

Kultura12.05.17, 10:12h

U subotu mostarska promocija novog broja književnog časopisa  'Život'
Broj otvara intervju s uglednim piscem Dževadom Karahasanom, a u skladu s tradicijom časopisa, akcent je stavljen na tekuću bh. književnu produkciju

 

 

Mostarska promocija novog broja književnog časopisa ''Život'' bit će održana u subotu, 13. svibnja, u Ćorovića kući, s početkom u 19 sati.

 

Novi broj časopisa, kojega će promovirati Almir Bašović, Muamer Kodrić i Goran Karanović, donosi niz zanimljivih priloga.

 

Broj otvara intervju s uglednim piscem Dževadom Karahasanom, a u skladu s tradicijom časopisa, akcent je stavljen na tekuću bh. književnu produkciju. Osim tekstova već afirmiranih pisaca poput Zlatka Topčića ili Hadžema Hajdarevića, i u ovom su broju svoje mjesto našli mladi bh. pisci.

 

"U skladu s uvjerenjem redakcije o važnosti prijevoda za jednu kulturu, u ovom broju časopisa predstavljamo pjesnike i pripovjedače u prijevodima s ruskog, arapskog, francuskog, talijanskog, engleskog, slovenskog, perzijskog i katalonskog jezika. Također i ovaj broj donosi veliki broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik. U rubrici Govor drugih, namijenjenoj predstavljanju suvremenih tokova u svjetskoj književnosti, donosimo pregled najzanimljivijih autora iz iranske književnosti", priopćili su organizatori promocije.

 

(Fena/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook