politički direktor sdp bih oštro

Mašić: Konaković će ostati upamćen po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović!

Front11.05.17, 14:17h

Mašić: Konaković će ostati upamćen po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović!
Umjesto da sa svojom Vladom uradi nešto konkretno za građane Sarajeva, Konaković brutalno napada sve koji se potpuno argumentovano usude uputiti kritiku

 


Povodom nedopustivog verbalnog napada Elmedina Konakovića, premijera Vlade Kantona Sarajevo, na Segmedinu Srnu-Bajramović, zastupnicu Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, samo jer se usudila javno kritikovati njega i njegovu Vladu, Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, poručuje premijeru i njegovoj SDA da je krajnje vrijeme da se zaustavi njihova bahata i primitivna politika.

 

"Podsjećam premijera Konakovića da su on, Novalić i Zvizdić eksponenti politike SDA, koja je glavni grad Bosne i Hercegovine ostavila bez vode i javnog prevoza, Federaciju BiH bez javnih preduzeća, koje su preko noći prodali tajkunima, a državu BiH bez mladih koji masovno odlaze.

 

Umjesto da sa svojom Vladom uradi nešto konkretno za građane Sarajeva, Konaković brutalno napada sve koji se potpuno argumentovano usude uputiti kritiku. 

 

Njega i njegovu Vladu građani Sarajeva će pamtiti po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović da od zdravstvenog sistema naprave familijarno-stranačku firmu koja pravi uštede direktno nauštrb zdravlja građana. Mi, u SDP-u, ćemo nastaviti borbu protiv takve vlasti i vratićemo građanima Kantona Sarajevo ono što im je SDA oduzela. Prije svega, vratićemo im osjećaj da žive u slobodnom, otvorenom i sigurnom mjestu, a ne u crnoj rupi u koju nas je zatvorila SDA i njihova, skoro pa, trodecenijska vladavina", poručio je Mašić. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook