USKORO U SARAJEVU

Kad narasteš, budi što želiš: 15. festival dječje pjesme 'Lino-Fest 2017'

Zabava11.05.17, 14:10h

Kad narasteš, budi što želiš: 15.  festival dječje pjesme 'Lino-Fest 2017'
„DJECA I SPORT“ – tema 15. dječjeg festivala „LINO-FEST 2017“, koji će se održati 27. 5. 2017. godine u „Domu mladih“, s početkom u 17:00 sati

 


15.  festival dječje pjesme „Lino-Fest 2017“ održat će se 27. svibnja/maja 2017. godine, s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je „Djeca i sport“. Prodaja ulaznica za festival je na blagajni „Doma mladih“ po cijeni od 5 KM.


- S društveno-kulturološkog gledišta, tema ovogodišnjeg festivala 'Lino-Fest' – „DJECA I SPORT“ – izuzetno je značajna. Koristeći djeci prihvatljiv scenarij festivala o poznatim sportašima i različitim sportskim disciplinama, osnovni je cilj razvijanje interesa učenika mlađe školske dobi za bavljenje sportom, ujedno promičući temeljne ljudske i društvene vrednote: dobrotu, nenasilje, toleranciju, upornost, marljivost, prijateljstvo bez obzira na vjeru, rasu ili spol – u duhu olimpizma, izjavila je PR festivala Ivana Krstanović.


- Scenarij čine sportske priče o ljudima koji su baveći se sportom doživjeli, ili još doživljavaju, ljepotu i sreću, tako da će djeca doznati sve o nizu poznatih sportaša, osvajača medalja i olimpijskih pobjednika. Svi ti velikani, osvajači najsjajnijih svjetskih odličja, sportom su se počeli baviti u dječjoj dobi. Otkrit ćemo njihov put do uspjeha, sve lijepe stvari koje su doživljeli baveći se sportom, kazali su Dino Porović i Tamara Čapelj, scenaristi ovogodišnjeg festivala.


U natjecateljskom dijelu nastupit će 16 izvođača iz BiH i regije, koji će izvesti nove autorske skladbe, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“, zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.


Režiser i scenograf festivala je Adnan Đindo, a koreografiju potpisuje Dajana Popović.


Producent festivala je KJP „Centar Skenderija“ Sarajevo, kreativni producent Udruga „Libertas“ Sarajevo, a izvršni organizator Udruženje „Facultas za prosperitet mladih“.

 

lino-fest


Generalni pokrovitelj festivala je „PODRAVKA“.


Prijatelji festivala su: Hayat TV, RSG Radio, Antena Sarajevo, Šumi, Depo portal, Vesela sveska, Male novine, Vesela sveska Sveznalica Vesela pčelica, portal „Dječiji svijet“, Televizija Hema, Cinema TV i Metromedia.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook