Prvi meč finala Kupa BiH

Sarajevo poraženo, Široki pogotkom Barišića slavio na Koševu

Sport10.05.17, 20:05h

Sarajevo poraženo, Široki pogotkom Barišića slavio na Koševu
Gosti su igrali sjajnu odbranu i fantastično se branili s pet igrača zadnjoj liniji, a svoju priliku da postignu drugi pogodak čekali su iz kontri

 

Ekipa Širokog Brijega slavila je na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' protiv Sarajeva rezultatom 0:1 i tako pred uzvratni meč finala Kupa Bosne i Hercegovine osigurala fantastičan rezultat.

 

Nakon uvodnih desetak minuta u kojim nije viđena niti jedna prava prilika, prvi su zaprijetili fudbaleri Mehmeda Janjoša. Ahmetović je centrirao s desne strane, na loptu je natrčao Duljević, ali je šutirao slabo i lopta je otišla preko gola. Nakon toga uslijedio je jako loš period utakmice u kojem niti jedna, niti druga ekipa nisu imale prilika da stignu u vodstvo.

 

U 30. minuti Novaković je pokušao nakon kornera, međutim njegov udarac je otišao preko gola, a minutu nakon toga viđen je i prvi udarac u okvir gola na meču, ali je udarac Zlomislića lagano odbranio Pavlović.

 

Igrala se 40. minuta kada su domaći navijači tražili penal za Bordo ekipu nakon duela Pandže i Ahmetovića, međutim Ognjen Valjić je napadaču Sarajeva pokazao samo žuti karton. Tri minute nakon toga velika prilika za Široki Brijeg. Prvo je Pavlović sjajno odbranio udarac Čorluke, a u nastavku akcije jedan igrač Širokog Brijega šutirao je nakon odbijenca, međutim Bekić je fantastično reagovao na samoj liniji.

 

Iz kornera koji je uslijedio, Široki Brijeg je poveo. Barišić se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaće ekipe i pogodio za vodstvo gostiju.

 

U drugom poluvremenu izabranici Mehmeda Janjoša odmah su krenuli ofanzivno ka golu Luke Bilobrka. Kovačević je u 48. minuti pokušao poravnati rezultat, ali je golman Širokog Brijega odlično reagovao i odbranio njegov udarac, da bi iz kornera nakon toga Kovačević opet šutirao preko gola.

 

Gosti su igrali sjajnu odbranu i fantastično se branili s pet igrača zadnjoj liniji, a svoju priliku da postignu drugi pogodak čekali su iz kontri. Jednu takvu u pogodak nije uspio realizovati Čobraja, a dvije minute nakon toga udarac Menala odlazi pored gola.

 

Čabraja je u 71. minuti bio oči u oči s Pavlovićem, međutim njegov udarac otišao je preko gola. Široki Brijeg nastavio je sa fantastičnom igrom u defanzivi, te Sarajevo nije imalo niti jednu pravu priliku da stigne do poravnanja. Treba izdvojiti dva pokušaja Crnkića koji je sam pokušao završiti akcije Sarajeva, ali je šutirao ravno u Bilobrka.

 

Uzvratni meč između Širokog Brijega i Sarajeva igra se za sedam dana.

 

Sarajevo – Široki Brijeg 0:1 (Barišić 45’)

 

 

 

(scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook