OKRŠAJ NAJBOLJIH IGRAČA

Odigrano treće i četvrto kolo Lige BiH u golfu

Sport09.05.17, 14:22h

Odigrano treće i četvrto kolo Lige BiH u golfu
Učešće je uzelo svih 11 prijavljenih ekipa u najačim sastavima te par gostiju, pa je na ovom turniru učestvovalo najboljih 48 igrača Bosne i Hercegovine

 


Proteklog vikenda na golf igralištu „Forest Creek" (Šumski potok), na prekrasnoj lokaciji koja se nalazi uz sami park prirode "Tajan" u Zavidovićima i turističkog naselja "Kamenica", odigrano je treće i četvrto kolo Lige Bosne i Hercegovine u golfu.

 
Učešće je uzelo svih 11 prijavljenih ekipa u najačim sastavima te par gostiju, pa je na ovom turniru učestvovalo najboljih 48 igrača Bosne i Hercegovine.

 

golf-3


Nakon prva dva kola koja su odigrana u Posušju u vodstvu je bila ekipa Posušje 1 ispred ekipe Sarajevo 1 sa, kako je tada izgledalo, nedostižnih 17 poena.


Već nakon prvog dana igre u Zavidovićima ekipa Sarajeva 1 je zahvaljujući odličnoj igri Gorana Radonjića (+1) i Samira Smajića (+5), te lošem danu Tihomira Parlova (+13), smanjila razliku na samo četiri udarca.


Drugog dana igre u Zavidovićima obje ekipe su bile izjednačene, tako da će se odluka o pobjedniku donijeti u Sarajevu 8. i 09. jula, kada se igraju posljednja dva kola.

 

golf-1


Domaćinima u Golf klubu „Krivaja“ ovo je prva organizacija zvaničnog turnira na ovom najmlađem golf igralištu u BiH, čime je ujedno ovaj teren i zvanično otvoren.


Tako je Bosna i Hercegovina postala bogatija za još jedan prelijepi golf teren, pored onih u u Sarajevu i Posušju.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook