Poslovni forum u VTK BiH

Arapski biznismeni stigli u Sarajevo: Evo u šta žele najviše uložiti novac!

Biznis Klub09.05.17, 10:08h

Arapski biznismeni stigli u Sarajevo: Evo u šta žele najviše uložiti novac!
FIPA predstavila mogućnosti ulaganja investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

 

Juče je u Sarajevu održan Poslovni forum Bosna i Hercegovina - Ujedinjeni Arapski Emirati u prostorijama Vanjskotgovinske komore BiH. Tom prilikom je predstavnik FIPA-e Nina Pobrić održala prezentaciju o pozitivnim aspektima poslovnog ambijenta BiH i atraktivnim sektorima za ulaganje i investicijskim projektima.
 
 
Privrednu delegaciju iz UAE su činili predstavnici više od 20 kompanija. Predstavnica FIPA-e je potencijalne investitore upoznala sa atraktivnim projektima za ulaganje iz sektora poljoprivrede i prehrane, nekretnina i turizma (posebno banja i lječilišta).


Predstavnici FIPA-e su učestvovali na B2B sastancima tokom kojih je pruženo više informacija o projektima za koje je pokazan interes.

 

Vladala je velika zainteresovanost svih učesnika za potencijale i poslovne mogućnosti u Bosni i Hercegovini. Mnoge firme su prvi put imale priliku da čuju sveobuhvatnu prezentaciju o svim aspektima biznisa u BiH.
 

Prezentaciju iskustva u poslovanju stranih investitora u BiH, održao je i predstavnik ZERAA Agriculture Investment d.o.o.


 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook