Nećak bivšeg bh. selektora jedan od najvećih promašaja Genka

Propast Tina Svena Sušića: Evo zašto bivšeg Zmaja tjeraju iz novog kluba već nakon prve sezone

Sport08.05.17, 09:49h

Propast Tina Svena Sušića: Evo zašto bivšeg Zmaja tjeraju iz novog kluba već nakon prve sezone
U belgijskom prvenstvu odigrao je 15 utakmica, većinu od prve minute i uglavnom na poziciji ofenzivnog veznog. Što je napravio u 15 utakmica? Dobio je jedan žuti karton, u desetom kolu protiv Mouscrona. Doduše, pogodio je i stativu u derbiju protiv Anderlechta, najboljoj utakmici koju je odigrao u Belgiji..

 

Tino Sven Sušić godinama je bio vođa Hajduka, a navijači Genka ponadali su se da će predvoditi i njihovu momčad nakon što je prošlog ljeta stigao u Belgiju iz Splita.
 

U Belgiju, u kojoj je igrao i prije Hajduka, bosanskohercegovački veznjak vratio se kao veliko pojačanje, no pola godine kasnije pokazao se kao jedan od najvećih promašaja Genka u povijesti.
 

U belgijskom prvenstvu odigrao je 15 utakmica, većinu od prve minute i uglavnom na poziciji ofenzivnog veznog. Što je napravio u 15 utakmica? Dobio je jedan žuti karton, u desetom kolu protiv Mouscrona. Doduše, pogodio je i stativu u derbiju protiv Anderlechta, najboljoj utakmici koju je odigrao u Belgiji...

 

Sušić je dolaskom trenera Alberta Stuivenberga pao u drugi plan. Ubrzo ga je trener poslao čak u B momčad Genka, a tamo se početkom februara ozlijedio. 
 

Do danas nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu momčad, a u pitanju nije ozljeda. Naime, Stuivenberg je krajem marta izjavio da se Sušić oporavio od ozljede, ali da je njegovo neigranje izbor trenera. 
 

Što trener Genka zamjera Sušiću? Isto ono što i navijači Hajduka dok je bio u Splitu - predugo čuvanje lopte i neodgovornost u defenzivi.

 

I dok u Hajduku nije imao zamjenu, pa je momčad morala biti podređena njemu, u Genku je tek treći izbor na poziciji ofenzivnog veznjaka iza Španjolca Alejandra Pozuela i velike belgijske nade Siebea Schrijversa.
 

Nakon što se oporavio od ozljede propustio je sve utakmice doigravanja belgijskog prvenstva, a sada se u posljednjoj utakmici protiv Eupena vratio. Doduše, na klupu. 
 

Na Instagramu je osvanula fotografija koja je možda i otkrila zašto je Sušić u Belgiji propao te zašto iz Genka najavljuju njegov odlazak u sljedećem prijelaznom roku. Jedan pogled na fotografiju dovoljan je da se vidi u kakvom je fizičkom stanju - da ima prevelik stomak.

 

tino-sven-susic

 

U Genku na njega više ne računaju, zainteresiranih klubova nema kao prošle godine kada je bio u Hajdukovom izlogu, neigranjem je izgubio status reprezentativca Bosne i Hercegovine, pa će mu sljedeći prijelazni rok biti jedan od najbitnijih u karijeri. Ovaj put ne smije pogriješiti s izborom kluba...

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook