Nakon tribine ipak se obratila medijima

Sebija Izetbegović oštro odgovorila na pitanje reporterke, a tek kad čujete šta je rekla na aferu 'službeni automobil'...

Front06.05.17, 20:11h

Sebija Izetbegović oštro odgovorila na pitanje reporterke, a tek kad čujete šta je rekla na aferu 'službeni automobil'...
Komentarisala je i navode da će biti bošnjački član Predsjedništva BiH

 

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, danas je posjetila Konjic gdje je govorila na javnoj tribini na temu ''Politika iz ženskog ugla".

 

Nakon tribine, Izetbegović se obratila medijima gdje je kazala kako je na današnjoj tribini predsjednica Asocijacije žena SDA Senija Bubić govorila o ženama u politici, dok je Melika Mahmutbegović, potpredsjednica bh. entiteta Federacija, govorila o politici, a ona je, kako je navela, govorila o zdravstvu, prenosi N1.

 

"Ja sam također član Asocijacije žena SDA i govorila sam o pokrenutim reformama u zdravstvenom sistemu", kazala je novinarima.

 

Na komentar reporterke N1 Tine Jelin-Dizdar kako je 300 žena danas stiglo u Konjic radi nje, te da li je moguća veća politička karijera, Izetbegović je oštro odgovorila: "Ne znam jesu li žene došle zbog mene samo. Mislim da su došle jer su članice Asocijacije, one uvijek dođu na sve skupove".

 

O mogućoj političkoj karijeri je kazala: "Ja sam doktorica, profesor sam redovni na Medicinskom fakultetu".

 

Komentarisala je i navode da će biti bošnjački član Predsjedništva BiH. "Ja to uopće ne čujem, ja samo radim", istakla je.

 

O "aferi službeni atuomobil" je rekla: "Ne znam o kojoj aferi govorite. UKC Tuzla nije afera, to je prekrasna afirmativna posjeta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Tuzlanskom".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook