FOTO/ Javna tribina Asocijacije žena SDA

'Prvu damu' u Konjicu dočekalo 300 žena, novinare zaobišla u širokom luku: Politika iz ugla Sebije Izetbegović

Front06.05.17, 19:12h

'Prvu damu' u Konjicu dočekalo 300 žena, novinare zaobišla u širokom luku: Politika iz ugla Sebije Izetbegović
Uoči tribine Izetbegović nije željela komentarisati da li je njeno današnje pojavljivanje u Konjicu pitanje predizborne kampanje

 

Asocijacija žena Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovala je javnu tribinu na temu ''Politika iz ženskog ugla'', a jedan od predavača je Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koja je stigla u Konjic.

 

Izetbegović je izbjegla novinare te otišla do hotela Garden City gdje je dobila veliki aplauz kada se pojavila na tribini na kojoj se okupilo oko 300 žena, predstavnica Savjeta SDA.

 

predavanje-konjic-sebija-izetbegovic

 

Uoči tribine Izetbegović nije željela komentarisati da li je njeno današnje pojavljivanje u Konjicu pitanje predizborne kampanje, jer mediji ovih dana spekuliraju da će se Izetbegović aktivno uključiti u kampanju SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda koji se bira naredne godine.

 

Kako je ranije u razgovoru za N1 istakla Senija Bubić, predsjednica Asocijacije žena SDA, za predavanja vlada veliki interes.

 

''Tema je reforma zdravstva i očekujemo veliko prisustvo žena'', kratko nam je kazala Bubić.

 

Osim Izetbegović i Bubić, prisutnima će se obratiti Melika Mahmutbegović, potpredsjednica bh. entiteta Federacija.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook