predsjednik mosta

Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora: 'Sadašnja Vlada je krnja!'

Front04.05.17, 14:22h

Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora: 'Sadašnja Vlada je krnja!'
"Sadašnja Vlada je krnja. Glasovanje o Mariću je vjerojatno gdje su narušeni svi moralni principi. Otvorilo se pitanje trgovine i korištenje institucija za osobne interese. Zbog digniteta Sabora podnosim ostavku na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora", kazao je Petrov

 

Predsjednik Mosta Božo Petrov upravio je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora i tako je izbjegao izglasavanje svojega nepovjerenja.

 

"Glasovanje o povjerenju ministru Mariću pokazalo je da ne postoji parlamentarna većina i očigledno imamo krizu u Hrvatskoj, koja udara na same temelje hrvatske države, izazvao ju je Andrej Plenković štiteći sve što se događalo u Agrokoru, a što je izazvalo potres u hrvatskom gospodarstvu. Plenković nema politički legitimitet da vodi Vladu jer nema dovoljan broj zastupnika", istaknuo je Petrov pri povratku zastupnika u sabornicu nakon dvosatne stanke koja je uslijedila nakon što oporba nije uspjela srušiti ministra financija Zdravka Marića.

 


"Sadašnja Vlada je krnja. Glasovanje o Mariću je vjerojatno gdje su narušeni svi moralni principi. Otvorilo se pitanje trgovine i korištenje institucija za osobne interese. Zbog digniteta Sabora podnosim ostavku na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora", kazao je Petrov.

 

"Ne mogu više obnašati ovu časnu dužnost i mislim da su jedino rješenje novi izbori što je i volja građana. Hvala vam. Zahvaljujem i građanima na povjerenju. Nastavit ću se i dalje boriti za interese hrvatskih građana u kojem neće biti kulta velikog vođe", zaključio je Petrov i zaradio pljesak.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook