VIDEO/ PRIKAZAN TRAILER U ISTANBULU

Pogledajte prve scene iz tursko-bosanskog filma 'Tajna iz prošlosti': Usvojen i odveden u Tursku, vraća se u potrazi za majkom...

Kultura02.05.17, 11:35h

Pogledajte prve scene iz tursko-bosanskog filma 'Tajna iz prošlosti': Usvojen i odveden u Tursku, vraća se u potrazi za majkom...
"Tajna iz prošlosti“ govori o turskom mladiću Aliju koji saznaje da je usvojen, te dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku

 


Trailer dugometražnog igranog filma "Tajna iz prošlosti“, koji je sniman u Sarajevu prošle godine, svečano je prikazan u Istanbulu, a premijera filma očekuje se početkom septembra ove godine.

 

Producentica filma je Amira Kudumović Gorgulu, Udruženje "Scena“ i produkcijska kuća "Bor Medya Yapim“, a reditelj je Rašit Gorgulu iz Turske.

 

rasit-i-amira-gorgolu

 

Glavne uloge u filmu ostvarili su turski glumac Serkan Senalp i makedonska glumica Nataša Petrović. Pored njih u filmu igraju i bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Amila Terzimehić, Gordana Boban, Maja Jurić, Suzana Kardeš, Ufuk Bayraktar, Slavko Sobin i Haluk Piyes.


tajna-iz-proslosti-plakat

Veći dio filma sniman je u Sarajevu i okolini, a dio scena sniman je i u Istanbulu.

 

"Tajna iz prošlosti“ govori o turskom mladiću Aliju koji saznaje da je usvojen, te dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku.

 

Na konferenciji za medije koja je upriličena u Istanbulu, pored velikog broja predstavnika medija, prisustvovala je ekipa filma, te direktorica kompanije "Zona Agency“ Anila Gajević. Ova agencija je bila zadužena za casting za glumce iz BiH.

 

tajna-iz-proslosti-press
 

Kako je saopćeno iz Udruženja "Scena“, film će zasigurno imati širok kulturološki značaj u cilju predstavljanja Sarajeva u regiji i na međunarodnom planu, a prema svim predispozicijama "Tajna iz prošlosti“ će uskoro postati veliki hit u kinima.

 

Pogledajte trailer...

 

Geçmişteki Sır - Fragman Final from Rasit Görgülü BOR Medya on Vimeo.


 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook