VIDEO/ RADOST U RODITELJSKOJ KUĆI

Malena heroina Hena zauvijek će pamtiti ovaj dan: Jesi li ti vanzemaljac ili 'Šemso' pravi?

Hronika29.04.17, 12:12h

Malena heroina Hena zauvijek će pamtiti ovaj dan: Jesi li ti vanzemaljac ili  'Šemso' pravi?
Mališani su bili oduševljeni kada su ugledali popularnog „Šemsu“ kako ga od milja zovu, a jedna djevojčica posebno se obradovala njegovoj posjeti

 

 


Nakon što je od ponedjeljka do četvrtka u studiju Super Recepta, kuhao srcem za djecu oboljelu od raka, Enis Bešlagić je zajedno sa kolegama iz showa, Mahirom Sulejmanovićem i Nerminom Muzurom posjetio Roditeljsku kuću.


Mališani su bili oduševljeni kada su ugledali popularnog „Šemsu“ kako ga od milja zovu, a jedna djevojčica posebno se obradovala njegovoj posjeti.


Malena Hena tog dana slavila je rođendan, koji će zahvaljujući „Šemsi“ zauvijek pamtiti. Heni Hamidović, iz Sarajeva, dijagnostikovana je Leukemija (Lymphoma ALL T ćelijski tip). Oduševila nas je svojom neposrednošću, elokventnosti sa samo sedam godina i načinom na koji se obraćala Enisu, što ćete vidjeti i u video priči.


„To se uvijek nekom drugom desi“, misli su koje nam se svima često motaju po glavi kada čujemo loše vijesti.


Rak i dijete u istoj rečenici roditelji ne žele čuti nikad u životu.


Ipak, svjedoci smo da se sve veći broj roditelja svakodnevno suočava s tom viješću. Svake godine u Federaciji se liječi 50-ak djece oboljele od neke vrste malignih oboljenja. Proces liječenja traje od šest mjeseci do godinu dana. Gotovo 80% djece koja se liječe u Sarajevu nisu iz ovog grada.


Zahvaljujući emisiji SUPER RECEPT, Hayat će 25. maja organizovati donatorsku večeru za Roditeljsku kuću a nadamo se da će na večeri biti objavljena i informacija koju svi želimo čuti.


Ova kuća sada je dom malih heroja i dom njihovih roditelja. Porodična atmosfera pomoći će na putu izlječenja ove djece, jer „KAD SU RODITELJI BLIZU, MANJE BOLI“.


I vi možete podržati rad Roditeljske kuće pozivom na humanitarni broj 090-292-014.


Pogledajte emotivni video Hene i 'Šemse'.

 

 

(Hayat.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook