nisu oni 'običan' svijet

Evo šta sve morate znati prije nego se vjenčate s pripadnikom kraljevske porodice

Lifestyle27.04.17, 19:57h

Evo šta sve morate znati prije nego se vjenčate s pripadnikom kraljevske porodice
Toliko su od nas drugačiji da je svaki aspekt njihovog života zanimljiv, a ponajviše ljubav


Britanska kruna ima svoja pravila i običaje kojih se svi pripadnici kraljevske obitelji trebaju strogo pridržavati.


Moramo priznati da nam je britanska kraljevska obitelj baš prirasla srcu. Toliko su od nas drugačiji da je svaki aspekt njihovog života zanimljiv, a ponajviše ljubav. Donosimo vam nekoliko njihovih običaja koje je dobro znati ako planirate postati princeze- piše Net.hr.


Kraljica mora blagosloviti brak


Norme koje je kraljevska obitelj morala poštovati pri odabiru partnera mijenjale su se kroz stoljeća. Zakon o kraljevskim brakovima iz 1772. zabranjivao je članovima iz kraljevske linije ženidbu s partnerima koji su prethodno bili rastavljeni. Edvard VIII čak je abdicirao od prijestolja kako bi mogao oženiti svoju voljenu Wallis Simpson koja je već bila rastavljena. Tek 2013. ovaj zakon je izmjenjen u korist članova kraljevske obitelji. Prema novom zakonu samo prvih šest kandidata za kraljevsko prijestolje mora za svoj brak dobiti kraljičin blagoslov.
Brak s članovima nekraljevske obitelji mora odobriti kraljica

 

Nekoliko je aktualnih primjera britanske kraljevske obitelji čije odabranice nisu plave krvi. Princ Charles za svoj brak s Camillom trebao dopuštenje kraljice jer Camilla nije dolazila iz kraljevske obitelji. Isto je dopuštenje trebao Princ William za lijepu Kate koja je udajom u kraljevsku obitelj postala Catherine.


Brak s članom kraljevske obitelji ne čini vas nužno kraljicom ili princezom


Kada bi se britanska kraljica udala njezin supružnik ne bi imao titulu kralja, već kraljičinog supružnika. Isto je i kada se kralj oženi s nekim tko već nema kraljevsku titulu.

 

U kraljevskoj obitelji morate biti politički neutralni


Kraljevska obitelj politički je neutralna i uzdržava se od političkih angažmana bilo koje vrste.


Kraljevska titula i nijedna druga


Jednom kada uđete u kraljevsku obitelj nitko vas ne smije dozivati vašim nadimkom ili imenom iz milja. Svaki član obitelji ima svoje službeno ime, a dopušteno je i obraćati im se s ‘vaše visočanstvo’ za kraljicu ili ‘madam’ za princezu.


Nema više Monopolyja

Da, dobro ste čuli, u kraljevskoj obitelji ne smije se igrati Monopoly jer se smatra da ta igra potiče zlobnost i pakosnost u ljudima, a to ne doliči pripadnicima kraljevske loze.


Pozorno pratite kraljicu na obiteljskim susretima


Jer kada kraljica sjedne, vi sjednete. Kada kraljica jede, vi jedete. Kada ona odluči završiti s jelom, jelo je gotovo.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook