politička drama u rh

Preslagivanje parlamentarne većine: Plenković dobio jedinstvenu potporu Predsjedništva HDZ-a

Front27.04.17, 17:57h

Preslagivanje parlamentarne većine: Plenković dobio jedinstvenu potporu Predsjedništva HDZ-a
Istaknuo je kako je dobio punu podršku Predsjedništva HDZ-a da se pristupi formiranju parlamentarne većine koja bi omogućila nastavak rada Vlade i stabilnost hrvatskih institucija

 

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je dobio jedinstvenu potporu Predsjedništva stranke za razrješenje troje Mostovih ministara i preslagivanje parlamentarne većine, a ako to ne uspije, HDZ je spreman za nove izbore.

 

"Dobio sam jedinstvenu podršku svih članova Predsjedništva odluci koju sam donio danas, a na koju sam bio primoran nakon što je troje ministara Mosta odlučilo glasati protiv očitovanja Vlade kojom se odbija inicijativa oporbe za izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću", izjavio je Plenković novinarima u HDZ-ovoj središnjici.

 

Istaknuo je kako je dobio punu podršku Predsjedništva HDZ-a da se pristupi formiranju parlamentarne većine koja bi omogućila nastavak rada Vlade i stabilnost hrvatskih institucija.

 

No, ako u sljedećim danima ne bude mogućnosti za formiranje parlamentarne većine koja omogućuje nastavak rada Vlade, Plenković je istaknuo kako je on osobno, kao i HDZ, spreman ići na nove izbore.

 

(Fena/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook