Predsjednik SDA kažnjava neposlušnike

Izetbegović objasnio zbog čega je Šepić izbačen iz SDA, a zašto je ostaloj trojici dao ukore kao školarcima

Front25.04.17, 08:58h

Izetbegović objasnio zbog čega je Šepić izbačen iz SDA, a zašto je ostaloj trojici dao ukore kao školarcima
Konstatovali smo da su zastupnici iz SDA u Predstavničkom domu Senad Šepić, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović, radili protivno stavu SDA. Bili smo ih obavezali da glasaju za izmjene seta zakona o akcizama po hitnom postupku, rekao je Izetbegović

 

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije govorio je sinoć o razlozima isključenja Senada Šepića iz te stranke, te ukorima koji su izrečeni Sadiku Ahmetoviću, Šemsudinu Mehmedoviću i Salki Sokoloviću.

 

"Konstatovali smo da su zastupnici iz SDA u Predstavničkom domu Senad Šepić, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović, radili protivno stavu SDA. Bili smo ih obavezali da glasaju za izmjene seta zakona o akcizama po hitnom postupku. Konstatovali smo da zastupnici iz SDA su bili obaviješteni kako pisanim putem tako i sa moje strane, lično sam došao na sjednicu Kluba SDA, i uprkos tome na sjednici Predstavničkog doma 24. aprila Senad Šepić i Salko Sokolović su glasali protiv hitne procedure, Mehmedović i Ahmetović su bili suzdržani. Konstatujemo da zbog ovakvog ponašanja navedenih zastupnika nije usvojen set zakona o akcizama po hitnom postupku. Takvim ponašanjem su narušili ugled i nanijeli štetu stranci, Predsjedništvo SDA izriče mjere: Senad Šepić je isključen iz stranke, a Sokolović, Ahmetović i Mehmedović su dobili javni ukor", kazao je Izetbegović.

 

Šta znači javni ukor?

 

"Žuti karton", kazao je je Izetbegović.

 

Zašto je jedan isključen iz stranke, a trojica ne?

 

"Svi su oni imali neku kumulaciju postupaka koji su protivni interesima i ugledu stranke, odlukama rukovodstva. Ali, imali smo kumulaciju. Kod njega smo zaključili da je to prešlo crvenu liniju. Uostalom, on sam govori da nije član stranke, da će praviti neku drugu stranku. Po tome se razlikuje od ostalih", kazao je Izetbegović.

 

(n1, DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook