razmislite dvaput

Prepoznajete li svoj odnos? Alarmantni znakovi da ste u vezi s muškarcem koji nikada neće odrasti

Lifestyle24.04.17, 16:06h

Prepoznajete li svoj odnos? Alarmantni znakovi da ste u vezi s muškarcem koji nikada neće odrasti
Važan dio na početku svake veze je odlazak na spojeve i provođenje vremena skupa


Svaka veza iziskuje trud, rad i odgovornost prema partneru. No, kada to nije obostrano vrijeme je da se zapitate s kakvom ste zapravo osobom u vezi.

 

Stoga vam donosimo sedam znakova koji ukazuju na to da ste u vezi s nezrelom i djetinjastom osobom.


1.    Ne provodi planove u djela


Važan dio na početku svake veze je odlazak na spojeve i provođenje vremena skupa. No, ako vaš partner često priča o velikim idejama i planovima koje ima za vas, a one se na kraju baš uvijek izjalove, vrijeme je da dobro razmislite želite li nastaviti vezu s takvom osobom na čiju riječ ne možete računati.

 

2.    Odbija definirati vezu


Ovdje je riječ o vrlo važnom razgovoru. Želite znati točan status vaše veze te kakva je vaša zajednička budućnost, odnosno vrijedi li se dublje upuštati u vezu. No, ako vaš partner ne želi uopće pričati o tome što zapravo točno pokazuje razinu njegove nezrelosti i neozbiljnosti.

 

3.    Ne prihvaća odgovornost


Postoje ljudi koji jednostavno odbijaju prihvatiti bilo kakvu odgovornost za svoja djela. Još uvijek nisu svjesni kako su sada odrasle osobe koje ne mogu više pobjeći od odgovornosti. Ako ste u vezi s osobom koja nikad u životu nije bila kriva ni za što, dobro razmislite vidite li budućnost s takvim partnerom.


4.    Ne zna s novcem


Samo zato što vaš partner ima posao i redovitu plaću ne znači da je financijski odgovorna osoba. Ako on tu plaću odluči potrošiti na sebe i na nepotrebne stvari umjesto da podmiri razne troškove i račune, šanse su da je riječ o vrlo neodgovornoj i nezreloj odrasloj osobi.

 

5.    Ne mari za vaše osjećaje


Sebična osoba koja cijeni samo vlastite osjećaje nije dobar partner. Veza bi trebala biti ravnopravno partnerstvo, a ako se vaše osjećaje nikad ne uzima u obzir onda ste definitivno u vezi s nezrelom osobom. Najbolje je da se maknete od takvog toksičnog i sebičnog ponašanja. Pročitajte i 7 tipova muškaraca koji nisu dobar "materijal" za brak.

 

6.    Reagira djetinjasto, a ne logično


Najveća razlika između odrasle i nezrele osobe je u njihovom načinu reagiranja kada se suoče s različitim situacijama. Pogotovo ako je riječ o komuniciranju kada im nešto smeta. Smiren, zreo razgovor s partnerom je nešto što odrasle osobe normalno rade, a ne lupaju nogom o pod ili ih svaka sitnica uvrijedi kao što je slučaj s djetinjastim osobama.

 

7. Imate osjećaj kao da stalno zanovijetate


Čujete samu sebe kako zanovijetate, no ne možete prestati. Imate osjećaj da ako partnera na nešto ne podsjetite da oni to nikad neće napraviti. Nije vaša krivica ako se partner ne želi uozbiljiti, no onda je vrijeme da neprestane zanovijetati i da promijenite situaciju u kojoj se nalazite.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook