Nakon bure u javnosti

Bakir Izetbegović konačno pojasnio: Evo zašto se Sebija vozila službenim vozilom Predsjedništva BiH

Front24.04.17, 15:27h

Bakir Izetbegović konačno pojasnio: Evo zašto se Sebija vozila službenim vozilom Predsjedništva BiH
Javnosti još uvijek nije poznato ko je izdao nalog da direktorica KCUS-a koristi službeni automobil Predsjedništva BiH

 

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član državnog Predsjedništva, po prvi put je objasnio zašto se njegova supruga, u Tuzlu, odvezla službenim automobilom Predsjedništva BiH. 

 

Naime Izetbegović je novinarima prije nastavaka sjednice predsjedništva stranke, obrazložio da je njemu i njegovoj porodici više puta do sada prijećeno smrću. Upravao iz tog razloga, sigurnosti svoje supruge, onda je u Tuzlu otišla u službenom automobilu Predsjedništva BiH, prenosi Hayat.ba.

 

- Svaka normalna država mora štititu suprugu predsjednika te ukoliko to za Sebiju ne uradi država, ja ću - kazao je Izetbegović.

 

Podsjećamo direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović koristila je prošle sedmice, prilikom posjete Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli, automobil u vlasništvu Predsjedništva BiH.

 

Riječ je o automobilu u kojem se vozi njen suprug i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Javnosti još uvijek nije poznato ko je izdao nalog da direktorica KCUS-a koristi službeni automobil Predsjedništva BiH. 

 

Automobil marke Škoda, registarskih oznaka E30-K-969, službeno je registrovan na Kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a kupljen je prošle godine. 

 

Inače, automobili članova Predsjedništva BiH opremljeni su uređajima za davanje posebnih zvučnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, odnosno sirenama i rotacijama (najčešće "blinkerima" koji se nalaze ispod haube automobila), koji omogućavaju prvenstvo prolaza.

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook