to su pravi testovi

Ključni trenuci za vašu vezu nisu prvi 'volim te' ili dupli ključevi stana, već ovo!

Lifestyle23.04.17, 20:10h

Ključni trenuci za vašu vezu nisu prvi 'volim te' ili dupli ključevi stana, već ovo!
Portal My Domaine donosi 5 ključnih trenutaka ljubavnog odnosa na putu prema stabilnoj i obostrano privrženoj i sretnoj vezi

 

U svakoj vezi postoje trenuci koji su ključni da shvatimo da nam je do nekoga doista stalo, i da je tom nekome uistinu stalo do nas. Sve one sitnice poput prvog poljupca, ili ponešto 'manje sitnice' – prvog trenutka kad čujemo dugo očekivanu rečenicu 'Volim te' snažni su momenti u počecima svakog ljubavnog odnosa.

 

No, što je doista ono što nas poveže do mjere da taj 'volim te' poprimi istinski značaj? Portal My Domaine donosi 5 ključnih trenutaka ljubavnog odnosa na putu prema stabilnoj i obostrano privrženoj i sretnoj vezi.


1. Prihvaćanje partnerovih mana

 

Nakon prvotne zanesenosti i 'zaslijepljenosti' vrlo često na površinu isplivaju neke manje privlačne navike ili karakterne osobine koje nismo ranije primjećivali kod osobe s kojom smo odlučili biti u vezi.

Uzastopno kašnjenje, nedovoljno sudjelovanje u kućanskim poslovima, pa čak i u početku simpatično hrkanje – sve nam to s vremenom pomalo ide na živce. No, ostane li samo na povremenom prevrtanju očima i završi li s poljupcem, to je sasvim dobar znak da smo spremni prijeći preko napornih sitnica jer nam je bitnije ono što se iza svega toga nalazi.

 

2. Odlazak na zajedničko putovanje

 

O svom partneru puno ćete saznati odlučite li se na zajedničko putovanje, osobito ako prije njega niste nekoliko noći i dana uzastopno proveli zajedno. Primijetit ćete i u kojoj mjeri je vaš parter avanturističkog duha i odgovara li vam to. Na putovanjima nerijetko dođe i do nepredvidljivih situacija, a i one su dobar test za provjeravanje karaktera osobe s kojom ste odlučili biti u vezi. Osjećate li se da ste se mogli bolje zabaviti s prijateljem ili prijateljicom, razmislite što vas doista smeta u vašoj vezi i jesu li te situacije premostive. Osjećate li pak da ne postoji osoba na cijelom svijetu s kojom biste radije podijelili te trenutke – na dobrom ste putu ka sretnom i stabilnom odnosu.

 

3. Zajednička proslava blagdana

 

Pod zajedničkom proslavom blagdana podrazumijeva se ona koja uključuje vaše obitelji. Nisu sasvim slučajna blagdanska obiteljska okupljanja tema mnogih filmskih komedija. Dani su to kad iz svih nas na vidjelo izlazi ono najbolje i najgore, a ako uspijete to zajedno 'izgurati', dobra ste kombinacija. Uostalom, upoznavanje s obiteljima velik je korak i govori o ozbiljnim i iskrenim namjerama koje vaš partner ima po pitanju vašeg odnosa i budućnosti.

 

4. Razrješavanje prve velike svađe

 

Zreli i pametni pojedinci svađu vide kao priliku za uzajaman rast i učvršćivanje odnosa. Naravno, ako je rasprava konstruktivna i u granicama pristojnosti i uzajamnog poštovanja. Ako su obje strane u vezi spremne na postizanje kompromisa i razumijevanje mišljenja i potreba svog partnera, imate dobre šanse da vaša veza opstane.

 

5. Zajedničko proživljavanje gubitka

 

Radi li se o manje ozbiljnom gubitku poput otkaza na poslu ili vam je pak život namijenio težak udarac gubitka vama bliske osobe, način na koji će vaš partner biti uz vas i pružiti vam podršku od neupitne je važnosti. Bitan je to pokazatelj smjera u kojem će se vaša veza kretati, a kad se međusobno vidite u najgorim psiho-fizičkim izdanjima, prihvatite to i zavolite se još više – smiješi vam se lijepa zajednička budućnost.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook