OTVORENO U EMISIJI 'TAČKA NA 7' NA N1

Nedžad Latić o Izetbegovićima: Bakir je kulturniji, ali nije talentovan za politiku, a ona... Bojim se Sebijine osvete!

Front22.04.17, 21:00h

Nedžad Latić o Izetbegovićima: Bakir je kulturniji, ali nije talentovan za politiku, a ona... Bojim se Sebijine osvete!
- Pretpostavljam da ste me zovnuli da govorim o gospođi Sebiji Građević Izetbegović jer imam referencu da govorim o njih, jer je ona jedna od junakinja moje knjige "Sarajevski armagedon", kazao je Latić u uvodu svog elaborata

Nedžad Latić bio je gost emisije Tačka na 7 na N1, koju možete gledati sutra u programu N1 televizije od 09:00 i 17:00 sati, a tu je između ostalog dosta oštro kritikovao Sebiju Izetbegović i aferu "službeni autmobil".


"Pretpostavljam da ste me zovnuli da govorim o gospođi Sebiji Građević Izetbegović jer imam referencu da govorim o njih, jer je ona jedna od junakinja moje knjige Sarajevski armagedon", kazao je Latić u uvodu svog elaborata.


Jedan kritičar mu je kazao da Izetbegović kao glavna junakinja njegove knjige - svaki dan igra svoju rolu, kao da je u pozorišu.


"Bračni par Izetbegović je pijemont bošnjaštva, s obzirom na naslijeđe, čiji su, odakle potiču, i u kontekstu islamskog svijeta - oni na tome hrane ideologiju i stranačku vlast".


Tvrdi - teško je biti kritičar danas.


"Oni imaju mase, fanove. Kod muslimana se to kaže gibet. Ja obično ne tretiram familiju političara, pa ni mafija ne dira žene. Fenomen zašto sam se odlučio da personaliziram ključnu osobu - je to što između nas dvoje postoje animoziteti. Radila je puno da se ljudi poput mene odstrane, jer ja sam za nju provincijalac".


Kaže Latić da u BiH imamo poltronsku javnost - bez kritičkog odnosa.


"Izetbegovići imaju izvanredne domišljate stvari. Ne iznosite mane. Teolozi neće da objasne šta je problem verbalnog delikta. Ako je neko javna ličnost, pozvani smo da ga prozovemo. Oni imaju hiljade izlika, koje su gore od greške - a to je opća kultura", izjavio je Latić.


Ocijenio je da je to i jedan od načina kako se dolazi do moći, a dao je i primjer Emine Erdogan, supruge Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Turske.


"Ona je intelektualno jača od Erdogana, još je arapskog porijekla, a stoje osnove da ona tako realizira viziju. Mi imamo javnost, a muslimani su skloni mitu, neće kritičko mišljenje. To im pogoduje. Čovićevoj ženi niko ne zna ime", izjavio je dodavši:


"Sebija je dominantija od Bakira. Bakir je kulturniji. Ona je takva prepotentna. Svijet to odbacuje, a vidim po društvenim mrežama to. Takve osobe mogu biti vrbovane od stranih centara moći da kreiraju politiku", kazao je Latić za N1 u emisiji Suzane Stambol.


"Ja imam pozitivno mišljenje o Bakiru Izetbegoviću, kao osobi. Za politiku nije talentovan, ali se bojim Sebijine osvete".


Ovo nije sve što je Latić kazao za N1. On je zajedno sa Mirjanom Kusmuk analizrao događaje sedmice u BiH.


Imamo privatnu državu - tvrde Kusmuk i Latić. Komentarislali su i to koga spašava zakon o akcizama, šta se dešava u RS- ko je odgovoran za radnički bunt, te šta je istina u aferi Predstavništvo RS u Izraelu.


U TV duelu Tačke na 7 o podjelama u Parlamentarnoj skupštini BiH oko zakona , ali i zbog međustranačkog inata . Gosti su bh.parlamentraci: Aleksandra Pandurević (SDS) i Safet Softić (SDA BiH).


Tačka na 7 je na programu u nedjelju u 9h i 17 h.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook