VIDEO/ ODLAZAK MAJSTORA

Stigle ružne vijesti: Ibrahimović saznao težinu povrede... Šta sada?!

Sport22.04.17, 17:51h

Stigle ružne vijesti: Ibrahimović saznao težinu povrede... Šta sada?!
Nažalost, Mourinhov pesimizam pokazao se opravdanim, a crne slutnje tačnim...

 

 

Švedski nogometni majstor bh. porijekla Zlatan Ibrahimović (35) najmanje sedam mjeseci morat će pauzirati nakon teške povrede koljena koju je zadobio u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige protiv Anderlechta, javljaju svjetski mediji.


Do ozljede je došlo u samom finišu drugog poluvremena, tačnije u 90. minuti, nakon nezgodnog doskoka u duelu sa obrambenim igračem belgijskog tima.


Odmah nakon utakmice Jose Mourinho izrazio je sumnju da bi nakon liječničkog pregleda informacije o povredi mogle biti loše po Ibrahimovića i na duže vrijeme ga udaljiti sa terena,a britanski mediji pominjali su i da je to kraj karijere za vrhunskog nogometaša.


Nažalost, Mourinhov pesimizam pokazao se opravdanim, a crne slutnje tačnim.


Prema liječničkom nalazu, Ibrahimoviću je po svemu sudeći puknuo prednji ligament zbog čega mora na operaciju, što će ga sa terena odvući sve do početka 2018. godine.


Zlatanova povreda nije loša samo za njega, već i za United, koji je u završnici u Ligi prvaka ostao bez jednog od svojih najboljih igrača.


Nakon ove ozljede Ibrina budućnost i posve je neizvjesna, a dio stručnjaka i dalje smatra da bi ovo mogao biti kraj njegove karijere.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook