iskrena ispovijest bh. umjetnika

Božo Vrećo: Moj otac je izvršio samoubistvo kada sam imao pet godina, a majka je morala...

Showbizz22.04.17, 10:45h

Božo Vrećo: Moj otac je izvršio samoubistvo kada sam imao pet godina, a majka je morala...
Neobična sudbina, neobičan stil života, glas koji razbija i iznad svega - sloboda da bude šta želi da bude, čine da Božu Vreću svi slušaju i gledaju bez daha- piše Express

 

Za Božu Vreću kažu da je "nova je regionalna new wave senzacija". Živi i kao muškarac i kao žena. Može da pjeva bilo koji žanr, ali on pjeva sevdalinke. Pjeva ih a kapela. Pjeva ih iz duše, udara u srce direktno.Iz zatvorene sredine poletio je u svoj svijet zahvaljujući majci koja ga je podržavala. Njegov otac izvršio je samoubistvo kad je Božo imao pet godina.

 

Neobična sudbina, neobičan stil života, glas koji razbija i iznad svega - sloboda da bude šta želi da bude, čine da Božu Vreću svi slušaju i gledaju bez daha- piše Express.

 

- Ljubav je, nekako, na velika vrata uplovila u moj život. Divno je kada imaš partnera i kada je on uvijek uz tebe i kada ti je podrška - rekao je Božo u emisiji 150 minuta na Prvoj televiziji.  Ništa se znatno ne mijenja u stvaralačkom duhu. Još uvijek ne živimo zajedno, pa onda imamo vrijeme i za sebe, ali i vrijeme kada se viđamo, pa se radujemo svakom susretu. Samo mi je falila ljubav, tako da su se sve kockice složile - kazao je Božo.

 

bozo-vreco

 

Božo kaže da nikada nije želio da se odrekne svoje dualne prirode kao i da je podjednako i muškarac i žena:

 

- Svoj ženski dio ne razdvajam od muškog i ne znam u kom periodu djeluje ona, a kada muškarac. To je energetski ciklus koji se spaja i prožima. Sve je spontano. Sama moja priroda je takva. Majka me nikada nije sputavala, i uvijek se ponosila mnome.

 

Majku je upoznao sa svojim partnerom, a njoj je, kaže, najbitnije da je on sretan.

 

- Moj otac je izvršio samoubistvo, a majka je tu morala da zauzme dvojaku ulogu i da bude snažna za oboje. Izvela me je na pravi put, da budem dobra osoba... Svi ti ožiljci su se pretvorili u moje pjesme. Svakako je bilo teško, ali Bog se postara za sve i sve kockice postavi na svoje mjesto.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook