SDS uporno traži odgovore

Dodik se upetljao u svoju mrežu laži! Vlada RS je prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu!

Front21.04.17, 20:53h

Dodik se upetljao u svoju mrežu laži! Vlada RS je prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu!
S obzirom na dopis Ministarstva inostranih poslova Izraela u kome se kaže da je Predstavništvo RS-a u Jerusalimu zatvoreno 31. decembra 2013. godine, SDS pita Vladu RS-a po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplatila više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne

 

Iznoseći podatke da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu postoji u skladu sa izraelskim zakonima i da se radi o privrednom društvu (predsjednik RS-a) Milorad Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Arieom Livneom, takozvanim šefom predstavništva, saopštila je danas Srpska demokratska stranka (SDS). 

 

U saopštenju se navodi da se predstavništva Republike Srpske u inostranstvu osnivaju Uredbom o uslovima za formiranje i rad predstavništava RS-a u inostranstvu koje donosi Vlada Republike Srpske i dodaje da je tim uredbama određeno da predstavništva predstavljaju „neprofitne organizacije koje osniva Vlada RS-a“.  

 

S obzirom na dopis Ministarstva inostranih poslova Izraela u kome se kaže da je Predstavništvo RS-a u Jerusalimu zatvoreno 31. decembra 2013. godine, SDS pita Vladu RS-a po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplatila više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne, a koje se i dalje predstavlja kao zvanično predstavništvo Republike Srpske, navodi se u saopštenju. 

 

SDS ističe da je “očigledno da je Vlada Republike Srpske nezakonito prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu koju vodi Arie Livne”. 

 

SDS traži od Vlade RS-a da javnosti objasni kakve je koristi Republika Srpska imala u protekle tri godine od djelovanja takozvanog predstavništva RS-a u Izraelu koje je nezakonito nakon svog zatvaranja uzelo više od milion konvertibilnih maraka građanima RS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook