ni nalik na ime po kome je poznajemo

Da li ste znali: Ovo je pravo ime Ane Bekute, promijenila ga zbog karijere...

Showbizz21.04.17, 15:42h

Da li ste znali: Ovo je pravo ime Ane Bekute, promijenila ga zbog karijere...
Prihvatila je prijedlog Lidije Habić iz PGP-a da uzme prezime Bekuta, što na crnogorskom označava mali zakrivljeni nož koji se stavlja u drvene korice

Brojni poznati pjevači regionalne estradne scene ne zovu se onako kako ih javnost zna. Svoja imena, dobijena po rođenju, davno su promijenili, a najčešće je to bilo zbog karijere.


Među onima koja je to uradila je i Ana Bekuta, srpska pjevačica folk muzike, koja je rođena kao Nada Polić 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja.      


U njenoj biografiji je zapisano i da joj je puno ime bilo Gordana-Nadežda, te da je imala sestre Dobrilu i Milinu.


Bila je najstarije dijete u porodici Polić, majka Milica po zanimanju bila je kuharica, a otac Branko zemljoradnik.


Sa sedamnaest godina je zatrudnjela nakon kratke veze sa čovjekom čije ime nije željela da otkrije. Pošto su oboje bili mladi i nezreli, rastali su se i sva odgovornost je pala na maloljetnu Gordanu-Nadeždu. Njeno odrastanje i tinejdžerski period obiležilo je mijenjanje pelena i brige zbog neizvjesne budućnosti.


Zbog pritiska koji su roditelji na nju vršili i straha od komentara okoline, morala je da ostavi dijete u dom za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici, o čemu je kasnije, kao poznata pjevačica, otvoreno progovorila u javnosti.


Sin Igor je tamo ostao prvih osam i po mjeseci nakon čega ga je majčina porodica prihvatila.


Njena prvobitna želja bila je da postane učiteljica što je naišlo na majčino odobravanje. Međutim, otac Branko koji je svirao frulu, podržao ju je u namjeri da se bavi muzikom.


Godine 1974. zaradila je prvi honorar na takmičenju „Prvi glas Priboja“ na kome joj je pripala druga nagrada. Prvi angažman imala je sa dvadeset godina u hotelu Mileševa u Prijepolju. Na taj način upoznala je klavijaturistu Aleksandra Savića sa kojim je bila u braku deset mjeseci. Narednih pet godina je učila zanat pevajući po hotelima širom Jugoslavije.


Sve to vrijeme nastupa kao Nada Polić.


Godine 1981. upoznaje bubnjara Predraga Vidovića Preju koji je formirao bend čiji su članovi, osim njih dvoje, bili: Sava Jovanović, Milenko Božić, Boban Živković i Zoran Bursać. Tokom saradnje, Nada Polić i Predrag Vidović su se zbližili i bili su u vezi narednih deset godina.


Godinu dana kasnije seli se u Šabac gdje radi i brine o sinu, da bi u septembru 1985. grupa izdala album pod nazivom „Ana Bekuta“ za izdavačku kuću PGP RTS.


Predrag Vuković Vukas je bio producent i tvorac velikih hitova kao što su: „Pesma“, „Vodi me“, „Ti si me varao“, „Čuvaj se samo za mene“ i „Ja nisam rođena da živim sama“ sa kojom je nastupila na festivalu Hit parada.


Tada pod njegovim uticajem uzima umjetničko ime Ana Bekuta jer je na tadašnjoj muzičkoj sceni bilo mnogo pjevačica sa istim imenom. Prihvatila je prijedlog Lidije Habić iz PGP-a da uzme prezime Bekuta, što na crnogorskom označava mali zakrivljeni nož koji se stavlja u drvene korice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook