FOTO/ BLIŽI SE MODNI SPEKTAKL U SARAJEVU

Upoznajte ove lijepe Bosanke: Čime su Maja, Sabrina, Adna i Ajša osvojile modne scoute iz Francuske?

Lifestyle21.04.17, 14:40h

Upoznajte ove lijepe Bosanke: Čime su Maja, Sabrina, Adna i Ajša osvojile modne scoute iz Francuske?
Na prvom castingu za ovosezonski 38. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, četiri djevojke Maja, Sabrina, Adna i Ajša osvojile modne scoute iz Francuske

 


U hotelu Holiday u Sarajevu, modnim scoutima iz Francuske i Italije te određenim modnim dizajnerima i modnim kućama, koji učestvuju na jedinstvenom modnom događaju 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, predstavljeni su modeli modne agencije Abc Models Mgmt International, koja je izvršni producent ovog modnog spektakla.

 
Tom prilikom za zaštitno lice nove kampanje Dee Dee Sparow izabrane su Ines Jovanović, World Top Model BiH 2015, koja je na svjetskom izboru World Top Model 2015 u Rimu osvojila visoko šesto mjesto od strane agencije Major Model Mgmt Milano, kao i Alma Zaimović, World Top Model BiH 2016, koja je na prošlogodišnjem izboru World Top Model 2016 u Milanu ostvarila zapažen rezultat te je dobila pozive za inozemne modne angažmane u Italiji, Turskoj i Indiji.

 

ines-abc-models alma-abc-models
Ines Jovanović
Alma Zaimović


Obje su prošlog mjeseca nosile modnu reviju u Izmiru poznate modne dizajnerice iz Portugala Michaele Oliviera.


World Top Model je jedno od najvažnijih modnih natjecanja u svijetu, a njegov cilj je odabir i lansiranje modela na svjetsku modnu scenu, gdje je agencija Abc Models Mgmt International već tri godine ekskluzivni predstavnik za BiH, Srbiju i Crnu Goru.


Osim toga, na prvom održanom castingu za ovosezonski 38. Nivea BH Fashion Week Sarajevo četiri nova lica agencije Abc Models, Maja, Sabrina, Adna i Ajša, osvojile su modne scoute iz Francuske svojom pozitivnom energijom i karizmom.

 

maja-abc-models
sabrina-abc-models
ajsa-abc-models
adna-abc-models


Za zaštitno lice 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo izabrana je Lejla Muminović, takođe model agencije Abc Models Mgmt International, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a u toku ove godine otvara svoj ured i u Beču.


Još jednom se pokazalo kako djevojke iz BiH, pod vodstvom modne agencije Abc Models Mgmt International, nižu uspjehe u svijetu mode.


Inače, ovogodišnji vizual za 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 27. do 29. aprila ove godine u hotelu Holiday, osmislila je sarajevska dizajnerica Tea Zubović.


Make up potpisuje Maja Koristović Talović, a frizuru Ante Vukojević. Fotograf kampanje je Edvin Kalić.


Kompletan visual je inspirisan djelima renesansnog slikara Botticellija “Alegorija proljeća” i “Rađanje Venere”.

 

fashion-week


Povodom predstojećeg najznačajnijeg modnog događaja 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, u toku je ONLINE CASTING - te ovim putem pozivamo sve zainteresirane djevojke i muškarce od 14 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila na: [email protected], pozivaju organizatori.


Rok za prijavu je 25.04.2017.godine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook