ledeno proljeće

Kape i šalovi u drugoj polovini aprila: Evo koliko vas (malo) stepeni danas očekuje

Hronika21.04.17, 09:02h

Kape i šalovi u drugoj polovini aprila: Evo koliko vas (malo) stepeni danas očekuje
Tokom dana, u zapadnim i jugozapadnim područjima postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana i u ostalim djelovima

 

U Bosni će danas prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslijepodne i krajem dana. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnom, zapadnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom.

 

Tokom dana, u zapadnim i jugozapadnim područjima postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana i u ostalim djelovima.

 

U Hercegovini će biti, malo do umjereno oblačno.

 

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini od 6 do 12 stepeni.

 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.  

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Livno i Sarajevo -1, Bugojno, Gradačac, Jajce i Tuzla 0, Drvar, Srebrenica i Zenica 1, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Stolac 2, Grude 4, Trebinje 5, Mostar 6 i Neum 7 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 950 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/mr)


DEPO
KOMENTARI