VIDEO/ BH. TURNEJA POPULARNE PREDSTAVE

Urnebesno teatarsko veče: Nakon što je osvojila Sarajevo, hit komedija 'Savršeni kroj' večeras u Gračanici

Kultura20.04.17, 16:13h

Urnebesno teatarsko veče: Nakon što je osvojila Sarajevo, hit komedija 'Savršeni kroj' večeras u Gračanici
Urnebesno teatarsko veče događa se u večeras u Bosanskom kulturnom centru Gračanica, sa početkom u 20 sati

 

Hit predstava za koju su sve karte u Sarajevu rasprodane, krenula je na svoju bh. turneju, a prvi grad u kojem gostuje je Gračanica. Urnebesno teatarsko veče događa se u večeras u Bosanskom kulturnom centru Gračanica, sa početkom u 20 sati.

 

U ambijentu snježne mećave koja je noćas i danas pogodila ovaj grad i sjevernu Bosnu, predstava "Savršeni kroj" svojim komičnim zapletima nudi razlog za odličnu zabavu i vruću atmosferu, uprkos hladnim aprilskim temperaturama.    

 

 "Savršeni kroj“ je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakripio pantalone koje su mu pukle na ulici.

 

Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o ljudskim sudbinama u vremenu kada nestaje čitav jedan dosad poznati sistem vrijednosti u društvu.

 

Predstava „Savršeni kroj“ nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

 

Reditelj Jasmin Duraković o ovoj turneji kaže:

 

„Vidjeli smo da je publika u Sarajevu masovno zavoljela ovu predstavu i dvorana je stalno puna. Sada idemo po BiH jer misimo da će predstavu jedako voljeti i publika po svim gradovima jer  na duhovit način govori o današnoj svakodnevnici običnih ljudi. Radujem se što je Gračanica i gradovi u Bosanskoj Krajini (Bihać, Cazin, Bosanska krupa) prvi u našoj turneji jer su to mjesta u koja često idem i imam puno velikih i pravih prijatelja“.

 

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).


Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović Gorgulu, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.


Nakon Gračanice, predstava "Savršeni kroj"  21, 22. i 23. aprila igra u Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi.


Pogledaj video najavu za predstavu!

 


(DEPO PORTALl/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook