FOTO/ MEĆAVA U SJEVERNOJ BOSNI

Haos u Gračanici: Snijeg 'zatrpao' šatore, zavoren sajam Grapos Expo!

Biznis Klub20.04.17, 10:15h

Haos u Gračanici: Snijeg 'zatrpao' šatore, zavoren sajam Grapos Expo!
Kako je pojašnjeno, sajam je zatvoren iz sigurnosnih razloga, zbog velikog snijega koji je napadao tokom noći i jutra, a pada i dalje

 


Novo snježno nevrijeme zahvatilo je Bosnu i Hercegovinu i uzrokovalo nove probleme.     


Zbog neočekivanih vremenskih nepogoda i tehničkih problema koje su izazvali veliki snježni nanosi, organizator sajma Grapos Expo 2017. u Gračanici bio je prinuđen da zatvori sajam prije planiranog vremena.

 

Kako se u zvaničnom saopštenju navodi, "zbog nevremena i predviđanja pogoršanja istog u narednih nekoliko dana iz organizacionog odbora GRAPOS EXPO 2017 javljaju da će Sajam završiti danas 20.04. umjesto u subotu 22.04.2017. Iz sigurnosnih razloga i kvarova na hali B organizatori su odlučili da je najbolje prekinuti sajamsku manifestaciju zaključno sa današnjim danom".

 

- Iako je do sada sve bilo bolje od planiranog, danas smo odlučili da završimo Sajam. Zahvaljujemo se svim izlagačima i posjetiocima na učešću i razumijevanju zbog prekida Sajma, rekao je direktor Sajma Nedžad Nuhanović.

 

Prema informacijama koje dolaze sa terena, stanje u sjevernoj Bosni jutros je alarmantno, a snijeg koji je padao cijelu noć u nekim dijelovima dostiže visinu i do 30 centimetara.


Puše i jak vjetar, što pojačava nanose snijega.  


Saobraćaj se odvija otežano, vozila ostaju zavejana na cestama, drveće se pod teretom snijega ruši, a u najgorem stanju se nalaze voćke koje su prethodnih sedmica bile probeharale i kojima prijeti smrzavanje.

 

Katastrofa u aprilu... Pogledajte fotografije sa lica mjesta!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook